Krievijas zemo cenu veikalu tīkls turpina izplešanos Latvijā (22)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

2021. gada martā Rīgā tika atklāts pirmais Krievijas zemo preču tīkla "Svetofor" veikals, kas Latvijā zināms kā "Mere". Jau kopš atklāšanas dienas interese par veikalu bija liela, un, lai tiktu veikalā, bija jāstāv garās rindās. Tas bija saistīts ar kovida ierobežojumiem, kā arī ar zemajām cenām. Pusotru gadu vēlāk Latvijā darbojas septiņi "Mere" veikali, bet tuvākajā laikā tiks atvērti vēl divi, vēsta RUS TVNET.

Tirdzniecības tīklā "Mere" darbojas vairāk nekā 2000 veikalu Lietuvā, Polijā, Vācijā, Rumānijā un citās Eiropas valstīs. Krievijā, Baltkrievijā un Kazahstānā tirdzniecības tīkls darbojas ar "Svetofor" zīmolu. 

Nesen "Mere" tika atklāta arī Igaunijā. Tallinas veikala direktors portālam "Limon.ee" pastāstīja, ka atklāšana bez lielas ceremonijas notika jau septembrī, un tāpat vēl viens veikals tika atklāts arī Narvā. 

"Mere" turpina paplašināties Latvijā. Pašlaik valstī ir septiņi veikali, bet drīzumā durvis vērs vēl divi. 

Foto: Mere Ezenšteina/Facebook

Nesen sociālajos tīklos tika publicēts sludinājums par darbinieku meklēšanu veikalam Mežciemā. Tāpat nav nekādas reklāmas vai informācijas mājaslapā par jauna veikala atvēršanu. Vienīgais, kur šāda informācija atrodama, ir "Facebook" grupa, kur teikts, ka jaunais veikals atvērsies Eizenšteina ielā 29, Mežciemā. 

"Jaunais "Mere" veikals Rīgā tiks atklāts 1. decembrī," RUS TVNET apstiprināja "Mere" tīkla vadītāja.

Tāpat viņa piebilda, ka tajā pašā dienā tiks atklāts veikals arī Jēkabpilī. 

To, vai 1. decembrī gaidāma liela veikalu atklāšanas ceremonija, vai arī viss notiks klusi, Šakovska nekomentēja. Viņa piebilda, ka jaunus veikalus plānots atvērt arī citās Latvijas pilsētās, taču plašāku informāciju par datumiem un atrašanās vietām viņa nesniedza. 

"Mere" veikali uzmanību piesaista ne tikai ar zemām cenām, bet arī ar sortimentu. Neraugoties uz to, ka daudzi vietējie tirgotāji atteicās no Krievijas un Baltkrievijas preču tirdzniecības, "Mere" turpina tirgot šo valstu preces arī pēc 24. februāra. 

Tas nav pārsteigums, jo "Mere" īpašnieki ir tieši saistīti ar Krieviju. Pēc "firmas.lv" datiem, "Mere" īpašnieks ir "SIA Latprodukti", no kā 61% pieder Krievijas pilsonim Sergejam Šnaideram. Viņš ir galvenais labuma guvējs, bet pārējās kompānijas daļas pieder citiem Krievijas pilsoņiem, tostarp Andrejam Šnaideram. 

Brāļi Šnaideri savu biznesu Krievijā sāka ar alus un citu vājo alkoholisko dzērienu tirdzniecību, bet pēc 2008. gada krīzes atvēra savu pirmo "Svetofor" veikalu. Šis tīkls ļoti strauji pieauga. 

Novembrī "Mere" veikala direktore Tallinā (kura savu vārdu neatklāja) ļoti skopi komentēja jautājumu par Krievijas un Baltkrievijas preču tirgošanu. 

"Tas ir drīzāk politisks jautājums, ko nevēlos komentēt. Tas jākomentē mūsu priekšniecībai, ja tā uzskatīs par vajadzīgu. Man ir savs skatījums uz notiekošo, un es nevēlos ieņemt kādu konkrētu pozīciju šajā jautājumā," noteica "Mere" Tallinas veikala direktore.  

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu