TVNET labdarības akcija "Sagādā prieku". Kļūsti par rūķi ukraiņu bērniņiem!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Raksta turpinājums
1 / 47
Nākamais
Foto: shutterstock.com

Jau trīspadsmito gadu, pateicoties TVNET čaklajiem un uzticamajiem lasītājiem, TVNET realizē labdarības akciju "Sagādā prieku", kur esam kopā spējuši iepriecināt simtiem ķiparu ar ilgi kārotām dāvanām. Šogad aicinām jūs pieteikties par rūķi kādam ukraiņu bērniņam, kurš šobrīd Latvijā ar ģimeni radis patvērumu no kara šausmām.

Lasot mazo ķiparu vēstules, jūsu sirsniņa ietrīsēsies bieži, jo gandrīz katra mazā bērna sirds lūdz, lai beigtos karš un viņi spētu atgriezties mājās. Oleksandrs no Rubežas ciema raksta: "Salavecīt, es tev lūgtu neaizmirst par bērniem Ukrainā, kuri aizvien atrodas zemē, kur notiek karš. Tāpēc, ka viņi visu laiku ir briesmās un viņiem ļoti sen nav bijuši svētki," uzsver pusaudzis. "Man ir daudzas vēlēšanās, bet galvenā, lai es un mana ģimene būtu veseli un lai nekur nebūtu vairs kara." Vai Iļja no Luhanskas apgabala Starobeļskas ciemata raksta: "Manā valstī šobrīd norisinās karš, tāpēc es biju spiests aizbraukt uz citu vietu, kur katru dienu spīd saule, kur nenotiek sprādzieni un nemirst bērni un pieaugušie. Kur var mierīgi pastaigāties ielās un nebaidīties iet uz skolu, sazināties ar bērniem. Es vēlos, lai karš beidzas, lai cilvēki beidz mirt un Ukraina kļūst par brīvu valsti."

Zaudētas ir ne tikai mīļās mājas, dzimtene, bet arī tuvākie un draugi. Bērni mācās attālināti, turpina savstarpēji gan izglītoties, gan socializēties. Lasot vēstulēs, ka bērni jautā pēc datoriem, planšetēm vai mobilajiem telefoniem, mēģināsim neveidot maldīgus priekšstatus, jo šiem bērniem nudien tehnoloģijas ir vienīgā iespēja būt kontaktā ar skolu, klasesbiedriem un draugiem, kuri izmētāti pa dažādām pasaules vietām. Tāpat arī mazākos tehnoloģijas uz brīdi var iepriecināt vai nomierināt, ja mammai visa kā ir par daudz vai šajā brīdī svarīgi darbi sauc. Dažreiz tehnoloģijas drīkst būt "aukles"... Daudzi pusaudži arī vēlas austiņas - tā var iegūt mazliet privātuma, ja jādzīvo vairākiem cilvēkiem vienā istabā.

Patiesībā katra bērna kārotā dāvaniņa ir ar zemtekstu... Pusaudzis Valentīns skumst pēc savas profesionālās futbola bumbas, jo bēgot tā nebija prioritāte. Tāpat piecgadniece Miroslava no Luhanskas apgabala Volčanskas vēlas interaktīvu spēļu kaķīti, jo, iespējams, tur nācās atstāt savu īsto četrkājaino draugu. Mazais Kirils no Doneckas vēlas Ziemassvētkos sev draugu - robotiņu Wall-E un, turpinot vēstulē lasīt, ka tētis ir kalnracis, uzreiz top skaidrs, ka robotiņš, kurš animācijas filmiņā katru dienu iet un rok, simbolizē mīlestību pret tēti. Margarita no Odesas lūdz iespēju satikt zirgus - arī šī vēlme ir alkas pēc sirdsmiera un mīlestības. Bet mazais Ļevs no Mikolajivas, bērns ar īpašām vajadzībām, lūdz vecītim velosipēdu, kuru nevarēja paņemt līdzi. Tieši velosipēds palīdz zēnam pārvietoties vieglāk, un mamma saka, ka lieliski attīsta arī viņa prātu. 

Jebkura mīļmantiņa vai mūzikas instruments - tas ir kā radīt prieku sev un citiem. Kā spēt nedomāt par sprādzieniem un nezaudēt cerību!

Starp vēstuļu "rakstītājiem" ir arī pavisam maziņi mazulīši, kuri nemaz nenojauš par pasaulē notiekošajām briesmām un šobrīd par savām mājām sauc Latviju. Mēs ļoti vēlētos uzdāvināt viņiem iespēju satikt savus tētus un no visas sirds ticam, ka reiz tas varētu notikt!

Jā, mūsu spēkos nav izbeigt karu Ukrainā un uzdāvināt iespēju atgriezties mājās, bet mēs visi kopā varam iepriecināt šos vēstuļu rakstītājus kaut uz brīdi!

Atvērsim sirdis un sagādāsim prieku bērniem!

Zemāk aicinām "rūķus" iepazīties ar bērnu vēstulēm, kas adresētas Ziemassvētku vecītim. Ja vēlies būt konkrētā bērna rūķis - piesakies!

Dāvinātāju pulkā priecāsimies redzēt arī uzņēmumus, kuri labprāt piepildītu šo bērnu lielākos sapņus, kas, iespējams, visiem rūķiem nebūs pa spēkam (velosipēdi, datori, planšetes, audio austiņas u.c.)

Rūķu pieteikumus gaidām līdz 16.12.! Katram rūķim, kurš pieteiksies, rakstīsim personīgu vēstuli, pretī gaidot apstiprinājumu par izvēlēto bērnu, kuru apdāvināt!

Rūķu dāvanas gaidīsim TVNET redakcijā - Satekles ielā 2b, Origo One biroju telpās (pl. 10:00 - 17:00) līdz 17. decembrim.

Akcija top sadarbībā ar Latvijas Bērnu fondu

Izlasi bērnu iesūtītās vēstules:

Raksta turpinājums
1 / 47
Nākamais
CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu