Aptauja: Ikgadēju vakcinēšanos pret Covid-19 atbalsta 40% Latvijas iedzīvotāju (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ikgadēju vakcinēšanos pret Covid-19 atbalsta 40% Latvijas iedzīvotāju, pavēstīja "Benu aptiekas" pārstvāji, atsaucoties uz Veselības monitoringa datiem, kas iegūti sadarbībā ar pētījumu kompāniju "SKDS".

Tikmēr vairāk nekā puse jeb 52% respondentu šādu ideju neatbalstītu, bet vēl 8% konkrētu viedokli sniegt nevarēja.

Aptaujas dati liecina, ka ikgadēju vakcinēšanos vairāk atbalstītu vīrieši - viņu vidū pozitīvu atbildi uz šo jautājumu sniedza 43%, kamēr starp sievietēm šis rādītājs ir 36%.Tikmēr 49% vīriešu un 54% sieviešu ikgadēju vakcinēšanos pret Covid-19 neatbalstītu, bet vēl 7% vīriešu un 9% sieviešu konkrētu viedokli sniegt nevarēja.

Analizējot rezultātus pēc ģimenē lietotās sarunvalodas, secināts, ka pozitīvāka attieksme pret ikgadēju vakcinēšanos pret Covid-19 būtu latviešiem - viņu vidū to atbalstītu 45%, kamēr starp krievvalodīgajiem šis rādītājs ir 31%. Vienlaikus šādu ideju neatbalstītu 48% latviešu un 59% krievvalodīgo, bet vēl 7% latviešu un 10% krievvalodīgo konkrētu viedokli sniegt nevarēja.

Pēc izglītības līmeņa ikgadēju vakcinēšanos pret Covid-19 vairāk atbalstītu iedzīvotāji ar augstāko izglītību - viņu vidū šis rādītājs ir 44%, starp respondentiem ar vidējo izglītību to kopumā atbalstītu 35%, kamēr pamatizglītību ieguvušo respondentu vidū - 31%.

Ikgadēju vakcinēšanos pret Covid-19 neatbalstītu 45% ar iegūtu augstāko izglītību, 59% ar vidējo izglītību un 65% respondentu ar iegūtu pamatizglītību.

Tāpat aptaujā secināts, jo augstāks ir ienākumu līmenis, jo biežāk iedzīvotāji sliektos atbalstīt ikgadēju vakcinēšanos pret Covid-19. Piemēram, respondentu grupā ar augstiem ienākumiem to atbalstītu 57%, starp respondentiem ar vidējiem ienākumiem - 39%, bet respondentiem ar zemiem ienākumiem šis rādītājs ir 25%.

Salīdzinot datus pēc reģionālās piederības, visbiežāk ikgadēju vakcinēšanos pret Covid-19 atbalstītu rīdzinieki - viņu vidū šādu atbildi sniedza 44%, seko vidzemnieki ar 43%, zemgalieši ar 38%, kamēr skeptiskāk noskaņoti būtu kurzemnieki - 34% un Latgales reģiona iedzīvotāji - 30%.

Aptaujā piedalījās 1005 Latvijas pastāvīgie iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 75 gadiem.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu