Karaliene Elizabete II neesot nomirusi no vecuma (5)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

Karaliene Elizabete II pēdējos mēnešus pirms nāves ir cīnījusies ar nopietnu slimību, tiek apgalvots jaunajā monarhes biogrāfijā "Elizabeth: An Intimate Portrait".

Lai gan kā karalienes oficiālais nāves cēlonis ir norādīts vecums, prinča Filipa draugs Džilss Brendets apgalvojis, ka Viņas Majestāte ir tomēr zaudējusi cīņā ar retu kaulu smadzeņu vēzi. 

Mieloma ir ļaundabīga asins sistēmas saslimšana un otra izplatītākā asins sistēmas onkoloģiskās slimības forma. Tas ir asins vēža veids, kas attīstās no plazmas šūnām kaulu smadzenēs. Mielomu bieži sauc arī par multiplo mielomu, jo lielākajai daļai cilvēku tās diagnosticēšanas brīdī ir vairāki kaulu bojājumi. Šī slimība sastopama 1% no visiem ļaundabīgu audzēju gadījumiem.                                                    (Medicine.lv). 

Brandreta kunga apgalvojumi ir atklāti jaunā biogrāfijā "Elizabeth: An Intimate Portrait", kurā viņš tiek citēts:

"Es biju dzirdējis, ka karalienei bija mielomas forma — kaulu smadzeņu vēzis —, kas izskaidro viņas nogurumu, svara zudumu un mobilitātes problēmas, par kurām mums bieži stāstīja pēdējā viņas dzīves gadā.

Biežākais mielomas simptoms ir kaulu sāpes, īpaši iegurņa un muguras lejasdaļā, un multiplā mieloma ir slimība, kas bieži skar gados vecākus cilvēkus.

Pašlaik nav zināms veids, kā to izārstēt, bet eksistē zāles, kas palīdz regulēt imūnsistēmu, novērst kaulu blīvuma sarukšanu un spēj pagarināt pacienta dzīvildzi no mēnešiem vai diviem līdz trim gadiem. 

Pēdējā karalienes publiskā fotogrāfija
Pēdējā karalienes publiskā fotogrāfija Foto: Reuters/ScanPix

Par karalienes nāves cēloni – tāpat kā princim Filipam – tika pasludināts vienkārši vecums."

Kā raksta The Guardian, karalienes attieksme, saskaroties ar veselības problēmām, bijusi: "Man jābūt saprātīgai." Viņas reakcija uz veselības problēmām bija tāda, ka "viņa to pieņēma ar visu to labvēlību, kādu jūs gaidāt", rakstīja Brandrets.

Karaliene devās mūžībā 8. septembrī plkst. 15:10 pēc vietējā laika (plkst. 17:10 pēc Latvijas laika).

Atgādinām, ka Elizabete II  pēdējās dienas pavadīja Balmoralas muižā Skotijā 96 gadu vecumā pēc 70 tronī aizvadītiem gadiem. Pēc karalienes nāves par Lielbritānijas karali kļuvis viņas vecākais dēls Čārlzs III.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu