Jaunākie partiju reitingi - kuri ir populārākie politiskie spēki šobrīd? (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

Vairāk nekā mēnesi pēc 14.Saeimas vēlēšanām "Jaunā vienotība" (JV) aizvien saglabājusi drošas līderpozīcijas partiju reitingā, liecina pēc Latvijas Televīzijas (LTV) pasūtījuma novembrī veiktās pētījumu centra SKDS aptaujas dati.

Novembrī, ņemot vērā visus balsstiesīgos pilsoņus, vislielākais atbalsts gluži kā vēlēšanās bija JV - 15,3%. Salīdzinājumā ar oktobri JV vērojams atbalsta kritums par aptuveni diviem procentpunktiem.

Tālāk seko Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) ar 9,5%, kurai arī, salīdzinot ar oktobri, ir kritums par diviem procentpunktiem. Trešajā vietā ir Nacionālā apvienība (NA) ar 8,6%, kas ir neliels kāpums kopš oktobra.

Uz pēdām NA min "Progresīvie" un "Apvienotais saraksts" (AS). Tālāk seko "Stabilitātei", "Latvija pirmajā vietā" (LPV) un 14.Saeimā neiekļuvušās partijas - "Saskaņa", "Attīstībai/Par!" (AP), "Konservatīvie", Latvijas Krievu savienība, "Katram un katrai" un "Suverēnā vara".

Savukārt, pārrēķinot partiju reitingus, ņemot vērā pilsoņus, kuri aptaujas brīdī bija izlēmuši, par ko balsot novembrī, redzams, ka 5% barjeru pārsniedz AP, bet šis pārsvars ir ļoti, ļoti neliels.

Kā vēsta LTV, pēc minētā pārrēķina pirmajā vietā partiju reitingā novembrī ir bijusi JV ar 22,5% vēlētāju atbalstu, tad seko četras partijas, kas atpaliek ar lielāku atstarpi, bet kurām atbalsts ir līdzīgs - "Progresīvie" (12,3%), NA (12,1%), ZZS (11,6%) un AS (11%).

Tālāk seko trīs partijas, no kurām divas tika 14.Saeimā - LPV, "Stabilitātei" un AP, kurām pārrēķinātie partiju reitingi rāda 5% pārvarēšanu.

Aptauja veikta novembrī, aptaujājot 1795 Latvijas pilsoņus visos valsts reģionos gan tiešās intervijās, gan internetā.

14.Saeimas vēlēšanas notika 1.oktobrī, un parlamentā kopumā tika ievēlēti septiņi politiskie spēki: JV, ZZS, AS, NA, "Stabilitātei!", LPV un "Progresīvie".

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu