Krievija ar precēm no Ziemeļkorejas cer aizstāt Rietumvalstu zīmolus (6)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Zaudējot tradicionālos noieta tirgus, Krievija mēģina savu produkciju piegādāt sev draudzīgajām valstīm. Kā liecina satelītuzņēmumi, dažādas preces no Krievijas tiek piegādātas un uzkrājas Ziemeļkorejā esošajā Tumanganas šķirošanas stacijā, kas atrodas blakus Krievijas robežai, vēsta aģentūra “Reuters”, atsaucoties uz organizāciju “38 North”, kas novēro notiekošo Ziemeļkorejā.

Novembra sākumā Ziemeļkorejas robežu šķērsoja pirmais kopš pandēmijas sākuma Krievijas vilciens. Krava bija neparasta – 30 zirgi. Pēc dažām dienām robežu šķērsoja cits vilciens jau otrā virzienā, ziņoja “38 North” atzīmējot, ka pēdējā laikā ir ziņas par to, ka, iespējams, Ziemeļkoreja pārdod Krievijai munīciju. Organizācija norāda, ka pēc kovida ierobežojumu atcelšanas Ziemeļkorejā gaidāma Krievijas un Ziemeļkorejas tirdzniecības attiecību atdzīvošanās.

Novembra sākumā ASV Nacionālās drošības padomes pārstāvis Džons Kērbijs paziņoja, ka Ziemeļkoreja slepeni apgādā Krieviju ar artilērijas šāviņiem, ko Krievija izmanto karā Ukrainā. Piegādes esot veiktas pa jūru, cenšoties tās slēpt. Phenjana radījusi iespaidu, ka šie artilērijas lādiņi esot paredzēti Tuvo Austrumu vai Ziemeļāfrikas valstīm, nevis Krievijai.

Ziemeļkorejas fabrikas sākušas arī ražot un eksportēt uz Krieviju militārās formas. Krievijas amatpersonas sākušas runāt par to, ka no Ziemeļkorejas varētu iepirkt apģērbu civiliedzīvotājiem, kas aizstās no Krievijas aizgājušo Rietumvalstu zīmolus.

Satelītuzņēmumi, kas veikti novembra beigās un decembra sākumā, liecina par to, ka tirdzniecības apgrozījums starp abām valstīm pieaug. Uz Tumanganas staciju ved Krievijas-Korejas draudzības tilts, un tā ir vienīgā dzelzceļa līnija, kas savieno abas valstis. Lielā dzelzceļa šķirošanas stacija Tumanganā uzbūvēta 2021. gadā.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu