Rīgas lidosta projektos investēs 27 miljonus (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls. Lidosta "Rīga".
Ilustratīvs attēls. Lidosta "Rīga". Foto: Edijs Pālens / LETA

VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" plānotais investīciju budžets 2023.gadā sasniedz gandrīz 27 miljonus eiro, norādīja lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa.

Nākamgad lidostā būtiska virzība gaidāma divs ilgtermiņa projektos - jaunā pasažieru termināļa projektā plānots izsludināt būvniecības iepirkuma konkursu, savukārt "RIX Airport City" attīstības projektā noslēgsies konkurss investoru piesaistei.

Kopējais 2023. gadā plānotais investīciju budžets lidostā "Rīga" ir gandrīz 27 miljoni eiro, no kuriem aptuveni 3,7 miljoni eiro paredzēti jauniem projektiem, bet 23 miljoni - projektiem, kuru īstenošana jau sākta šogad.

Odiņa skaidroja, ka galvenie investīciju projekti ir saistīti ar lidlauka, pasažieru un gaisa kuģu apkalpošanas infrastruktūras attīstību, elektroapgādi, autotransporta, tehnikas un perona aprīkojuma nomaiņu, kā arī drošības un IT infrastruktūru.

"Nākamā gada investīciju plānā esam paredzējuši gan jaunu elektroautobusu iegādi pasažieru pārvadāšanai, gan trīs jaunu gaisa tiltu uzstādīšanu, gan arī turpināsim esošos lidostas ūdenssaimniecības un elektroapgādes modernizācijas projektus," pauda lidostas vadītāja.

Jau ziņots, ka starptautiskās lidosta "Rīga" apgrozījums šogad deviņos mēnešos bija 41,673 miljoni eiro, kas ir 2,1 reizi vairāk nekā 2021. gada attiecīgajā periodā, un uzņēmums strādāja ar 3,063 miljoni eiro peļņu pretēji zaudējumiem gadu iepriekš.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu