Video No 1. janvāra Latvijā vairs nedrīkstēs iepludināt Krievijas gāzi (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Jau 2022. gada pirmajā pusē Latvijā tika panākta politiska vienošanās – no 2023. gada pilnībā atteikties no Krievijas gāzes. Apņemšanās tika nostiprināta arī likumā, un gāzes piegādes no agresorvalsts janvāra pirmajā dienā ir jāpārtrauc, vēsta LTV “Panorāma”.

Lielākā daļa komersantu jau pavasarī ātri centās pārorientēties. Līdz ar to var teikt, ka ar likuma grozījumu spēkā stāšanos faktiskā situācija Latvijas gāzes tirgū krasi nemainās.

AS “Conexus Baltic Grid” valdes priekšsēdētājs Uldis Bariss norādīja: “Mums ir no drošības viedokļa ļoti labs, pozitīvs notikums, ka šā gada beigās, man liekas, divas dienas atpakaļ pienāca vēl viens jeb reģionā otrais sašķidrinātās dabasgāzes kuģis Somijā, Inko. Tas ir pietauvojies un sācis testus, līdz ar to mums būs līdzīga apjoma piegādes iespēja, kā tas pašlaik bija no Klaipēdas.”

Vienlaikus tiek saglabāts nosacījums – nepieciešamības gadījumā Latvijā Krievijas dabasgāze varēs ieplūst tranzītā Kaļiņingradas apgabalam. Tomēr šāda iespēja, visticamāk, tiks izmantota reti, ņemot vērā, ka pamatā dabasgāzi šim Krievijas apgabalam piegādā caur Lietuvu.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu