Igaunijā vēlas mainīt degvielas cenu formātu: zināms galvenais mērķis (22)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Igaunijā tiek plānots pieņemt direktīvu, kas degvielas tirgotājiem liks mainīt formātu, kā atspoguļot degvielas cenas. Tāpat kā Latvijā, arī Igaunijā pašlaik degvielas cenas tiek uzrādītas par vienu litru degvielas. Jaunā direktīva paredz, ka turpmāk Igaunijā degvielas cenas varētu parādīt, cik autobraucējiem izmaksās 100 kilometru brauciens ar katru degvielas veidu, raksta “Äripäev”.

Jaunajam degvielas cenu formātam ir jāatspoguļo tēriņi, kādi ir “vidusmēra transportlīdzekļiem, ar ko var veikt 100 kilometrus garus braucienus”. Plašāks šī formāta mērķis ir likt autovadītājiem aizdomāties par savu automobiļu degvielas patēriņu un iegādāties ekoloģiski tīrākus transportlīdzekļus.

Igaunijas ekonomikas ministrijā paziņots, ka degvielas cenu atspoguļojuma formāta izmaiņas ir saistītas ar alternatīvo degvielas veidu direktīvu. Respektīvi – tās mērķis ir informēt patērētājus par to, kā mainās izmaksas par vienu kilometru, braucot ar dažādiem degvielas veidiem, kā arī braucot ar dažāda izmēra transportlīdzekļiem.

Tas nozīmē, ka ja 95. markas degviela maksā 1,63 eiro litrā, tad pie patēriņa 7 litri / 100 km degvielas cena 100 kilometru braucienam būs 11,41 eiro. Loģiski, ka šī cena faktiski būs individuāla katram automobilim – jo mazāks patēriņš automašīnai, jo zemāka 100 kilometru cena.

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu