Itālijā notverts mafijas boss, kurš bēguļoja 30 gadus (2)

Papildināts
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Itālijas varas iestādes Sicīlijā aizturējušas mafijas bosu Mateo Mesīnu-Denāro, kurš bēguļoja 30 gadus, ziņo Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Tiek uzskatīts, ka 60 gadus vecais Mesīna-Denāro, kurš savulaik plātījās, ka spētu piepildīt veselu kapsētu ar saviem upuriem, kļuva par mafijas galveno bosu pēc Salvatores Rīnas nāves 2022.gada novembrī.

Itālijas premjerministre Džordža Meloni sacīja, ka Mesīna-Denāro ir visnozīmīgākais mafijas līderis un viņa aizturēšana dzimtajā Sicīlijā ir liela uzvara valstij tās cīņā ar organizēto noziedzību.

Mesīna-Denāro tika aizturēts privātā klīnikā Sicīlijas galvaspilsētā Palermo. Kā informēja Sicīlijas policija, viņš aizturēts "medicīnas ēkā Palermo, kur viņš bija ieradies uz terapeitisko ārstēšanu".

Mesīna-Denāro atradās Itālijas meklētāko noziedznieku saraksta augšgalā, bet vienīgā zināmā viņa fotogrāfija datēta ar pagājušā gadsimta deviņdesmito gadu sākumu.

Mesīna-Denāro iepriekš aizmuguriski tiesāts par vairāku slepkavību organizēšanu. Viņam aizmuguriski tika piespriests mūža ieslodzījums.

Viņš 1992.gadā organizējis divu Itālijas mafijas lietās apsūdzības uzturošu prokuroru slepkavības, bet 1993.gadā viņš organizējis vairākas spridzināšanas, kā arī kāda liecinieka dēla nolaupīšanu un nogalināšanu.

2015.gadā policija atklāja, ka Mesīna-Denāro sazinājās ar saviem tuvākajiem sabiedrotajiem ar mazām papīra zīmītēm, ko atstāja zem akmens kādā lauku saimniecībā Sicīlijā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu