Nodarbinātības valsts aģentūra sadarbībā ar "Google" sniegs iespēju iegūt digitālo prasmju sertifikātus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktore Evita Simsone.
Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktore Evita Simsone. Foto: Zane Bitere/LETA

Šogad Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) turpinās sadarbību ar tehnoloģiju uzņēmumu "Google", piedāvājot iespēju bez maksas apgūt darba tirgū pieprasītas digitālās prasmes un iegūt profesionālos sertifikātus, informēja NVA.

Plānots, ka apgūt darba tirgū pieprasītas digitālās prasmes un iegūt atbilstošos sertifikātus varēs piecās mācību programmās - "IT atbalsts", "Lietotāju pieredzes dizains", "Datu analīze", "Projektu vadība" un "Digitālais mārketings un e-komercija". Tiek plānots, ka šogad mācību programmu klāstu papildinās sestā apmācību programma - "Kiberdrošība".

NVA direktore Evita Simsone uzsvēra, ka, nemitīgi attīstoties jaunām tehnoloģijām un darba metodēm, ikvienam ir nepieciešams stiprināt savas zināšanas, lai saglabātu un uzlabotu savu konkurētspēju darba tirgū. Šī iemesla dēļ arī šogad klientiem tiks sniegta iespēja apgūt un pilnveidot digitālās prasmes vairākās jomās."

Kopš 2021.gada, kad NVA uzsāka sadarbību ar uzņēmumu "Google" mācības pabeiguši un sertifikātus saņēmuši 445 NVA klienti. Šogad tiek plānots, ka mācībās savas prasmes pilnveidos vismaz 500 bezdarbnieku, darba meklētāju un nodarbināto.

Mācības notiek attālināti starptautiskajā tiešsaistes izglītības platformā "Coursera", to apguvei nepieciešamas angļu valodas lasīšanas prasmes vismaz B1 līmenī un datorprasmes lietotāja līmenī. Pieteikties mācībām var elektroniski, aizpildot pieteikuma anketu NVA mājaslapā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu