Rietumiem joprojām rokās ir vēl viens sankciju dūzis pret Krieviju, kas vairāk nekā 11 mēnešus turpina asiņaino un noziedzīgo karu Ukrainā. Šis dūzis vēl nav izmantots, un šoreiz runa būs par viedtālruņiem. 

Teorētiski pastāv iespēja, ka arī viedtālruņus ir iespējams bloķēt tieši tāpat, kā Krievijas bankas tika izslēgtas no starptautiskās banku maksājumu sistēmas SWIFT. Ja Rietumvalstis atslēgtu Krievijas iedzīvotāju viedtālruņus, tas varētu radīt būtisku ietekmi uz sabiedrību un elektronisko pakalpojumu izmantošanu.

Viedtālruņu bloķēšana Krievijā radītu globālu precedentu. Nav gan zināms, kāda šādā gadījumā būtu Krievijas valdības reakcija.

Rietumvalstu ražotās tehnoloģijas joprojām tiek izmantotas Krievijā, neraugoties uz to, ka daudzi ražotāji, tostarp "Apple" ir atteikušies no jaunu preču piegādēm Krievijai, ņemot vērā Krievijas uzsākto iebrukumu Ukrainā. Piemēram, "iPhone" Krievijā joprojām skaitās nozīmīgs statusa simbols - pagājušajā gadā Krievijā tika pārdoti 2,2 miljoni šī ražotāja tālruņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X