Video Kāpēc iestrēgst lēmumi par "māmiņalgas" izmaksām? Olgas stāsts

CopyLinkedIn Draugiem X
Sievietes ar bērnu ratiņiem. Ilustratīvs attēls.
Sievietes ar bērnu ratiņiem. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Bērna kopšanas pabalsts beidzies, taču “māmiņalgā” no valsts nav saņemts ne centa. Lai gan Olgas ģimene šobrīd dzīvo Igaunijā, abi ar vīru ir Latvijas pilsoņi. Mazās meitenes mamma arī strādā Latvijas uzņēmumā, taču jau gadu Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) vilcinās ar lēmuma pieņemšanu par vairāku pabalstu piešķiršanu, termiņu pagarinot līdz 2025. gadam, vēsta LTV.

Igaunijā dzima arī uzņēmējas un publicistes Olgas Procevskas meita. Tur strādā viņas vīrs, taču pati - savā uzņēmumā Latvijā. “Mēs esam divu Latvijas pilsoņu izveidota ģimene,” stāsta Procevska.

No Latvijas puses ģimene ir saņēmusi atteikumu izmaksāt bērna piedzimšanas pabalstu. Un šī esot vien pirmā no daudzām problēmām, ar ko ģimene saskārusies.

Ņemot vērā, ka ģimene pašreiz dzīvo ārpus Latvijas un bērna tēvs ir nodarbināts gan Polijā, gan Igaunijā, VSAA jau gadu pēta, vai ģimene saņem atbalstu kādā no šīm valstīm.

Tāpēc lēmums par “māmiņalgas” un citu pabalstu piešķiršanu vēl joprojām nav pieņemts. Sākotnēji aģentūra lēmuma pieņemšanu bija atlikusi uz vairākiem mēnešiem, pēcāk - pat uz trim gadiem.

“Viss, kas bija saistīts ar Igauniju, notika viegli un ar atsaucību no viņu puses. Viss, kas bija saistīts ar Latviju, notika caur grūtībām,” stāsta sieviete.

Viņa neizpratnē domā, vai tas ir tikai viens šāds gadījums, vai tomēr tā ir kopēja tendence, kas liecina par valsts pārvaldes īpatnībām.

Vairāk skaties LTV sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu