Kāpēc daži tic spokiem? Atbilde varētu slēpties naktī (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Jaunā pētījumā parādīta visai interesanta saikne starp ticību paranormālajam un vienu no svarīgākajām nodarbēm naktī – miegu.

Pētījumā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā “Sleep Research”, pētnieki atklājuši saikni starp sliktu miega kvalitāti un ticību spokiem, dēmoniem, cilvēku spējai komunicēt ar mirušajiem, pēcnāves dzīvei un citplanētiešiem, kas paviesojušies uz mūsu planētas.

Slikta miega kvalitāti pētnieki raksturo ar nespēju ilgi aizmigt, īsāku miegā pavadīto laiku un bezmiega simptomiem.

Atklājās arī, ka ticība tam, ka citplanētieši reiz ir paviesojušies uz Zemes, ir saistīta ar miega paralīzi un tā saucamo sprāgstošās galvas sindromu jeb trokšņiem galvā iemigšanas brīdī.

Miega paralīze ir stāvoklis, kad cilvēks ir pie pilnas apziņas, tomēr nespēj pakustēties, un tā ir saistīta ar ticību, ka pirmsnāves pieredze ir pierādījums pēcnāves dzīves eksistencei.

“Cik mums ir zināms, šis ir jauns atklājums, kuru būtu nepieciešams pētīt tālāk,” raksta pētnieki.

Šis atklājums kopumā saskan ar iepriekšējiem pētījumiem, kuros arī atrasta saikne starp ticību paranormālajam un problēmām ar miegu, īpaši miega paralīzi.

Jaunais pētījums veikts ar tiešsaistes aptaujas palīdzību, kas tika publicēta sociālajos tīklos un medijos. Rezultātā tika iegūta informācija par miega kvalitāti un paranormālām tēmām no 8853 cilvēkiem, kas visi bija vismaz 18 gadus veci.

“Visos gadījumos atklājās, ka lielāka ticība paranormālajam ir saistīta ar zemāku miega kvalitāti,” pauž pētnieki.

Visticamāk, šāda saikne veidojas, jo, piemēram, miega paralīzi parasti papildina vizuālās un skaņas halucinācijas. Arī ilgstošs bezmiegs var novest pie visai dīvainas pieredzes, kad cilvēks redz to, kas nemaz neeksistē.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu