Decembrī strauji samazinājies dzīvokļu piedāvājums Rīgā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Pērn decembrī, salīdzinot ar novembri, dzīvokļu pārdošanas piedāvājums Rīgā kopumā samazinājās par 25%, bet Rīgas lielākajos mikrorajonos tas samazinājās par 28%, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Arco Real Estate" jaunākajā sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā.

Salīdzinot ar 2021.gada decembri, dzīvokļu piedāvājums kopumā bija lielāks - kopējais dzīvokļu piedāvājumu skaits bija lielāks par 36%, savukārt lielāko mikrorajonu dzīvokļu piedāvājums bija par 56% augstāks nekā pirms gada.

"Arco Real Estate" skaidro, ka pērn līdz septembrim strauji pieauga piedāvājumu skaits Rīgas lielākajos mikrorajonos, tomēr gada pēdējā ceturksnī tam bija lejupslīdoša tendence. Kā jau raksturīgi gada nogalēm, piedāvājuma skaits decembrī strauji samazinājās, un tas nokritās zem 1300 dzīvokļu atzīmes.

Apkopojot dzīvokļu piedāvājumu skaitu Rīgas mikrorajonos, "Arco Real Estate" eksperti secina, ka vislielākais piedāvājumu skaits decembrī bija Purvciemā, savukārt vismazākais - Bolderājā.

Pagājušajā mēnesī visos Rīgas lielākajos mikrorajonos dzīvokļu piedāvājumu skaits samazinājās. Visvairāk piedāvājumu skaits samazinājās Juglā un Pļavniekos - par 39%. Piedāvājumu skaits decembrī vismazāk izmainījās Teikā un Bolderājā, samazinoties par 15%.

Decembrī, analizējot piedāvājuma skaitu proporcionāli mikrorajona lielumam, proti, pēc iedzīvotāju skaita, vislielākais piedāvājums konstatēts Mežciemā. Turpretī Juglā piedāvājumu skaits bija proporcionāli vismazākais.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu