Video ⟩ NVA reģistrēti vairāk nekā 18 000 brīvu darba vietu (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Nodarbinātības valsts aģentūrā patlaban ir reģistrēti vairāk nekā 18 000 brīvu darba vietu, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" pastāstīja Nodarbinātības valsts aģentūras direktore Evita Simsone.

Viņa šo vakanču skaitu raksturoja kā lielu. Simsone atklāja, ka visaugstākais brīvo darba vietu īpatsvars ir vidējas un zemas kvalifikācijas amatos, kas esot likumsakarīgi, jo skaidrojams ar lielo darbinieku mainību.

Mazāk kvalificēts darbaspēks patlaban visvairāk esot nepieciešams tādās nozarēs kā būvniecība, apstrādes rūpniecība un transports, loģistika, savukārt augsti kvalificēts darbaspēks visaktīvāk tiek meklēts informācijas un komunikācijas tehnoloģiju nozarē, finanšu sektorā un administratīvajā vadībā.

Kā ziņots, Latvijā faktiskā bezdarba līmenis decembra beigās bija 7,1%, kas ir par 0,2 procentpunktiem vairāk nekā mēnesi iepriekš, liecina Centrālās statistikas pārvaldes darbaspēka apsekojuma dati.

Vīriešu vidū bezdarba līmenis decembrī pieauga par 0,4 procentpunktiem - līdz 7,8%, bet sieviešu vidū saglabājās nemainīgs un bija 6,4%.

Vienlaikus statistikas pārvaldē norāda, ka Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) reģistrētā bezdarba līmenis decembrī pieauga par 0,2 procentpunktiem un mēneša beigās veidoja 6,1% no ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem.

Salīdzinājumā ar 2021.gada decembri faktiskā bezdarba līmenis Latvijā ir samazinājies par 0,3 procentpunktiem, bet reģistrētā bezdarba līmenis ir sarucis par 0,6 procentpunktiem.

2022.gada decembrī Latvijā bija 68 800 bezdarbnieku, tostarp 31 200 sieviešu un 37 600 vīriešu, kas ir par 1600 vairāk nekā novembrī, bet tikpat, cik attiecīgajā periodā 2021.gadā. Vīriešu bezdarbnieku skaits mēneša laikā ir audzis par 1900, bet sieviešu samazinājies par 300.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu