Kad dēls izmeklē savas mātes slepkavību un izveido par to filmu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Medisons Hamburgs
Medisons Hamburgs Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Dažus gadus pēc Barbaras Bīčas Hamburgas slepkavības viņas dēls Medisons nolemj izmeklēšanai ķerties klāt pats un uzņemt par to filmu. Desmit gadus vēlāk pirmizrādi piedzīvo dokumentālais seriāls "Slepkavība Midlbīčā", Medisonam beidzot nesot ilgi gaidīto samierināšanos ar mātes nāvi.

Dokumentālais seriāls “Slepkavība Midlbīčā” (Murder on Middle Beach), kas skatāms LMT Viedtelevīzijā, ir spraigs un emocionāls stāsts, kurā seriāla radītājs Medisons Hamburgs izmeklē savas mātes Barbaras Bīčas Hamburgas slepkavību 2010. gadā.

Desmit gadus Medisons Hamburgs bija dzīvojis dubultu dzīvi. Viņš daudziem nebija atklājis, ka viņa mamma Barbara Bīča Hamburga 2010. gadā tika atrasta noslepkavota viņas mājas pagalmā Konektikutā. Daudziem nebija zināms, ka Medisons ir daudz laika pavadījis, strādājot pie dokumentālās filmas par savu ģimeni pēc mātes nāves.

FILMAS KACEKLIS

“Tas, kas ar mani notika, ir saistīts ar kaunu. Es gribēju izvairīties no žēlošanas, tomēr visvairāk negribēju, lai cilvēki izsaka savus pieņēmumus. Šā seriāla iznākšana man ir liels atvieglojums, jo nu es jūtos atkal kā viens vesels,” telefonsarunā ar izdevuma “GQ” žurnālisti Gabrielu Pajellu stāstīja Medisons.

Filmas iznākšanas brīdī Medisons bija 29 gadus vecs. Darbu pie projekta viņš sāka, kad vēl bija mākslas un dizaina koledžas students, - 2013. gadā. Viņš bija tikko sācis atkopties no opiātu atkarības un joprojām sēroja par savas mātes nāvi.

“Es biju narkomāns, kurš bēga, nevēloties pieņemt pasauli bez viņas. Es izvēlējos būt skaidrā, jo citādi būtu nomiris. Es izlēmu: ja pieņemšu pasauli bez mammas, es no tās izdabūšu ārā pēc iespējas vairāk,” stāstīja Medisons.

Medisons savu māti nebija redzējis vairākas nedēļas pirms viņas nāves, jo viņš mācījās tālu prom koledžā. Traģisko vēsti viņš uzzināja no savas jaunākās māsas Alijas. Pirms atgriešanās mājās viņam jau bija zināmas dažas notikušā detaļas, tomēr ne viss pilnais stāsts.

2010. gada 3. martā savas mājas pagalmā tika atrasts Barbaras Bīčas Hamburgas līķis. Tas bija apklāts ar dārza mēbeļu spilveniem. Seju, krūtis un rokas klāja durtas brūces. Tiesu medicīnas ekspertīzē vēlāk atklājās, ka viņa mirusi no vairākiem truliem sitieniem pa galvu un durtām brūcēm. Bija skaidrs, ka Barbara ir noslepkavota.

“Tajā brīdī visi centās mani pasargāt no tā visa. Tas ir saprotams. Man bija 18. Viņi negribēja sabojāt manas atmiņas par viņu. Tieši tāpēc es nevarēju samierināties ar viņas nāvi. Kad mēs sākām uzdot jautājumus, es sapratu, ka nemaz nepazinu savu mammu kā cilvēku... Es apraudāju kaut ko, ko patiesībā nepazinu,” turpināja stāstīt Medisons.

Drīz Medisons bija ieguvis jaunu atkarību - darbu pie dokumentālās filmas un savas mātes slepkavības izmeklēšanu. Viņš vēlējās, lai viņa ģimene un viņš pats beidzot gūst sen pelnīto mieru.

Vēstījums filmā atklājas caur intervijām ar Medisona ģimenes locekļiem, kad soli pa solim tiek uzbūvēts Barbaras tēls. Viņa bija mīloša māte, šķirtene, bijusī alkoholiķe, kura aktīvi darbojās anonīmo alkoholiķu sapulcēs.

Filmā palēnām atklājas, ka Barbara arī bija ievērojama locekle piramīdu shēmā “dāvanu galdi”, kas pēc Barbaras nāves tika saukta pie atbildības tiesā.

Filmā arī iztirzātas daudzas teorijas par to, kas nogalināja Barbaru. Vai tā bija viņas māsa? Varbūt meita Ali, kurai ar māti nebija pārāk labas attiecības? Populārākā teorija ir tāda, ka Barbaru nogalināja viņas bijušā vīra Džefrija Hamburga nolīgts slepkava. Viņam bija savi motīvi, kā arī alibi, kas bija pārāk perfekts, lai to neapšaubītu.

Sīkāk par traģisko notikumu, iespējamajiem motīviem un slepkavības izmeklēšanu skaties seriālā "Slepkavība Midlbīčā".

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu