Lielbritānijas "flybe" pasludina maksātnespēju, aptur darbību un atceļ visus reisus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas zemo cenu aviokompānija "flybe" sestdien, 28. janvārī, paziņoja, ka ir pārtraukusi darbību un atcēlusi visus reisus.

"Ar skumjām paziņojam, ka "flybe" ir noteikta maksātnespējas pārvaldība," vietnē "Twitter" rakstīja lidsabiedrība, piebilstot, ka kompānijas darbība ir apturēta un visi reisi ir atcelti un netiks pārcelti uz citu laiku.

Lielbritānijas Civilās aviācijas pārvalde aicināja pasažierus, kuri iegādājušies biļetes uz "flybe" reisiem, nedoties uz lidostu.

Lidsabiedrība reisus atsāka aprīlī pēc tam, kad koronavīrusa krīzes dēļ piedzīvoja bankrotu.

2020. gada rudenī "flybe" aktīvus, tostarp aviokompānijas vārdu iegādājies "Thyme Opco", kas saistīts ar investīciju kompāniju "Cyrus Capital Partners", kura 2019.gadā piedalījās "Virgin Atlantic" vadītā lidsabiedrības glābšanā.

"flybe" darbību vēl pirms koronavīrusa pandēmijas bija negatīvi ietekmējušas nepastāvīgas degvielas cenas un britu sterliņu mārciņas vērtības kritums.

Pirms problēmu sākuma kompānija bija Lielbritānijas iekšzemes reisu tirgus līdere.

"flybe" veica līdz 530 reisu nedēļā no Belfāstas, Birmingemas un Hītrovas lidostām uz pilsētām visā Lielbritānijā, kā arī uz Amsterdamu un Ženēvu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu