FTX atklājusi daļu savu kreditoru nosaukumus: to vidū zināmas kompānijas (1)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Kriptobiržas FTX juristi tiesā iesnieguši sarakstu ar institucionālajiem kreditoriem. Kopumā FTX investoru saraksts aizņem 116 lapas, un tajā ir redzami arī ļoti zināmi zīmoli, kā arī atsevišķu valstu valdību organizācijas, vēsta CNN.

Starp tehnoloģiju uzņēmumiem redzamākie investori ir “Apple” un “Netflix”, tāpat investoru vidū ir lieli mediji – “Fox Broadcasting Company” un “New York Times”. Tāpat kriptobiržā investējusi arī cita kriptobirža – “Coinbase”, kā arī Japānas un Austrālijas varasiestādes, labdarības fondi un aviokompānijas.

Kriptobiržā līdzekļus investējusi arī Honkongas Vērtspapīru un nākotnes līgumu komisija, kā arī Honkongas Valūtas un finanšu pārvalde. Sarakstā ir daudzu citu valstu iestādes no visas pasaules.

Dokumentā gan nav nosauktas summas, cik lielas parādsaistības ir pret katru FTX investoru. Tāpat arī netiek minētas, kādas ir kreditoru pretenzijas pret FTX. Kompānijas un organizācijas atrašanās šajā sarakstā nenozīmē, ka tai ir tirdzniecības konts FTX platformā.

FTX dibinātājs un vadītājs Sems Benkmans-Frīds iepriekš bija viens no ietekmīgākajiem cilvēkiem kriptovalūtu nozarē. Viņam uzmanību pievērsa mediji, politiķi, kā arī ietekmīgi uzņēmēji. Tādēļ nav pārsteigums, ka uzņēmumā naudu ieguldījuši arī visā pasaulē zināmas kompānijas. Kā tās atgūs savas zaudētās investīcijas, pašlaik nav skaidrs.

Tiek norādīts, ka janvārī tiesnesis Džons Dorsijs atbalstīja FTX juristu prasību, kas paredzēja slēpt deviņu miljonu klientu vārdus no sabiedrības.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu