BiSMART Biznesa forums 2023 Briede: Inovācijas ir absolūta konkurētspējas priekšrocība

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pilt videost

"Inovācijas ir jaunrade, un inovācijām ir ļoti daudz dažādu veidu - tie var būt gan produkti, gan procesi," sarunā ar TVNET žurnālistu Artūru Bikovu biznesa konferencē "BiSMART Biznesa forums 2023" pauda Rīgas Tehniskās universitātes Zinātnes un inovāciju centra direktore Liene Briede.

Vaicāta, kā mums kopumā Latvijā sokas ar inovāciju iedzīvināšanu, Briede atzīst, ka situācija ir diezgan bēdīga. "Ja skatāmies Eiropas Inovāciju indeksu, tad Latvija atrodas priekšpēdējā vietā. Pēdējā vietā atrodas Bulgārija. Kā inovāciju entuziasts ceru, ka nākamajā periodā Latvija spēs pierādīt savu inovētspēju."

Lūgta skaidrot iemeslus tik zemai Latvijas pozīcijai Inovāciju indeksā, eksperte pauž, ka Latvijā šī industrija zināmā mērā tiek balstīta uz tradīcijām, un mēs neesam pārāk drosmīgi investēt inovācijās. "Mēs baidāmies investēt ne tikai inovācijās kā jaunu produktu un risinājumu izstrādē, bet arī cilvēkkapitālā. Mums iztrūkst cilvēku, kas spēj inovēt, un arī procesu, kuros inovācija parādās kā rezultāts."

Diskutējot par inovāciju nepieciešamību, Briede uzsver, ka inovācijas ir absolūta konkurētspējas priekšrocība jebkurā tirgū un ilgtermiņa procesā.

Visu sarunu skaties video!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu