Foto "airBaltic" atvadās no pēdējās "Bombardier Q400" lidmašīnas savā flotē (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" paziņoja, ka 1. februārī tā veiksmīgi noslēgusi lidmašīnu "Bombardier Q400 NextGen" atgriešanas procesu to iznomātājam "Nordic Aviation Capital". Šobrīd "airBaltic" lidojumus veic ar viena tipa 39 Airbus A220-300 lidmašīnām.

"airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss (Martin Gauss) saka: “Pēdējais lidmašīnas atgriešanas lidojums iezīmē oficiālas "airBaltic" iepriekšējā attīstības posma beigas. Q400 noteikti bija izcilas veiktspējas lidmašīna, kas tolaik palīdzēja mums nokļūt tur, kur esam šodien, kad lidojam ar efektīvāko un videi draudzīgāko floti Eiropā.”

Foto: "airBaltic" atvadās no pēdējās "Bombardier Q400" lidmašīnas savā flotē

“Lai arī mazāks gaisa kuģis reizēm nodrošina lielāku elastību, viena tipa flotei ir ievērojamas priekšrocības – gan ekonomiskā, gan tehniskā (uzturēšanas), kā arī ilgtspējības un apmācību ziņā. Mēs esam pateicīgi "Bombardier" par šīm lidmašīnām – tas bija ceļojums, kas ierakstīts mūsu vēsturē. Tagad mēs raugāmies nākotnē un priecājamies, kā Airbus A220-300 ir pārveidojis mūsu lidsabiedrību, šīm lidmašīnām kļūstot par vienu no uzņēmuma pamata un ļoti vērtīgiem aktīviem,” piebilst Gauss.

Pirmā "Bombardier Q400 NextGen" lidmašīna airBaltic flotei pievienojās 2010. gadā. Šo gadu laikā 12 dažādas "Bombardier Q400 NextGen" lidmašīnas kopumā pārvadājušas vairāk nekā 11 miljonus pasažieru un veikušas vairāk nekā 222 tūkstošus lidojumu visā Eiropā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu