"Latvijas pasts" pērn energoresursu patēriņu samazinājis par 30-40%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
VAS "Latvijas Pasts" administrācijas ēka Ziemeļu ielā Mārupē.
VAS "Latvijas Pasts" administrācijas ēka Ziemeļu ielā Mārupē. Foto: Paula Čurkste/LETA

AS "Latvijas pasts" pērn energoresursu patēriņu samazinājis par 30-40% atkarībā no mēneša, intervijā aģentūrai LETA stāstīja "Latvijas pasta" valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns.

Viņš skaidroja, ka energocenu kāpums uzņēmumu ir ietekmējis būtiski, tāpat kā visus pārējos.

"No cenu kāpuma arī mēs neesam spējuši izvairīties, cenas pieaugušas gan apkurei, gan elektrībai. Labā ziņa ir tā, ka mums izdevies samazināt patēriņu, piemēram, salīdzinot ar 2021. gadu. Pērn mums ir izdevies to samazināt par 30-40%, kā kurā mēnesī," stāstīja Vilcāns.

Viņš teica, ka patēriņa samazināšanā "Latvijas pastam" ir bijušas dažādas iniciatīvas - no ļoti vienkāršām līdz sarežģītām. Vēl dažas iniciatīvas ir procesā, piemēram, uzņēmums ir pieteicies vienā no "Altum" programmām, lai izvietotu saules paneļus.

Vilcāns pauda cerību, ka vasarā šie paneļi sāks "Latvijas pastam" ražot elektrību.

"Ja runājam par iniciatīvam, paši sākām daudz rūpīgāk sekot līdzi patēriņam, visur, kur tas nebija izdarīts, izvietojām LED spuldzes, pārskatījām administrācijas darbu, piemēram, ceturtdienās apkure administrācijas ēkai faktiski tiek izslēgta un pirmdien atkal tiek ieslēgta," stāstīja Vilcāns.

Uzņēmums savā iekšējā saimniecībā mēģinājis atrast tā sauktos patēriņa zagļus. Pēc Vilcān teiktā, rezultāts ir "tīri labs", salīdzinot ar iepriekšējo situāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu