"Apple" peļņa ceturtajā ceturksnī sarukusi par 13%

TVNET/LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

ASV tehnoloģiju kompānijas "Apple" peļņa pagājušā gada pēdējos trīs mēnešos bijusi 30 miljardus ASV dolāru (27,3 miljardi eiro), kas ir par 13% mazāk nekā 2021.gada oktobrī-decembrī, paziņoja kompānija.

"Apple" ieņēmumi oktobrī-decembrī bijuši 117 miljardu ASV dolāru, kas ir par 5% mazāk nekā 2021.gada pēdējā ceturksnī, tādējādi "Apple" piedzīvojusi pirmo ieņēmumu samazinājumu kopš 2019.gada pirmā ceturkšņa.

Atšķirībā no vairākām citām lielajām tehnoloģiju kompānijām, piemēram, "Alphabet", "Microsoft", "Amazon" un "Meta", "Apple" neplāno veikt plašu darbavietu skaita samazinājumu, atlaižot darbiniekus, apliecināja "Apple" vadītājs Tims Kuks.

"Apple" pārdošanu ietekmēja Ķīnas noteiktie ierobežojumi Covid-19 izplatībai, kuru dēļ bija ierobežota ražošana un piegāde, kas kaitēja "iPhone 14" modeļu tirdzniecībai gada nogales svētku un iepirkšanās sezonas laikā.

Kuks apliecināja, ka piegādes ķēžu darbības traucējumi ir novērsti un "ražošana ir tāda, kādu mēs to vēlamies".

Tāpat "Apple" informēja, ka pasaulē aktīvi lietoto "iPhone", "iPad", "Mac" un citu kompānijas ražoto ierīču skaits pirmo reizi ir pārsniedzis divus miljardus, kas nozīmē, ka "Apple" varētu uzlabot digitālo abonentu skaita un reklāmas radītājus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu