BiSmart Biznesa forums 2023 ⟩ Profesors Andris Sprūds: Ekonomiskie, politiskie un militārie gravitācijas centri mainās lēnām

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pilt videost

Lai Latvija varētu sasniegt t.s. normās bāzēto kārtību, instrumenti ir daudzi un dažādi, un, izsakoties neformāli, vispirms "ir jāsadod pa zobiem agresoram", tā sarunā ar TVNET žurnālistu Artūru Bikovu biznesa konferencē "BiSMART Biznesa forums 2023" pauda Dr. Andris Sprūds, Latvijas Ārpolitikas institūta Konsultatīvās padomes loceklis un bijušais direktors, kā arī profesors Rīgas Stradiņa universitātē.

 "Ja agresors atļaujas kārtību pārkāpt un viņam netiek pienācīgi atbildēts, tad ir skaidrs, ka nekādas normās bāzētas kārtības vairs nebūs. Ja paši neesam gatavi tieši iesaistīties konfliktā, tad ir jāpalīdz ar visiem iespējamiem veidiem - kā finansiāli, tā ekonomiski un militāri," tā Sprūds. "Otrs - ir nenoliedzami svarīgi, ka mēs kopjam un kultivējam tās institūcijas, piemēram, ANO, kas šīs normas uztur."

Atbildot uz skatītāja iesūtīto jautājumu, proti, vai "ir pienācis Austrumeiropas valstu laiks", Sprūds norāda, ka būtu atturīgs un piesardzīgs to komentēt. "Nekas nenotiek dienas laikā - ekonomiskie, politiskie un militārie gravitācijas centri mainās lēnām. Pat ja šajā konkrētajā krīzē atbalstā Ukrainai esam uzņēmušies daudz lielāku iniciatīvu nekā citas valstis (..), neaizmirsīsim par smagsvariem."

Visu sarunu skaties video!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu