BiSmart Biznesa forums 2023 LTRK vadītājs Rostovskis: Kā padarīt Latviju investoriem pievilcīgāku?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pilt videost

Objektīvi raugoties, redzam, ka Latvija šobrīd investīciju piesaistē atpaliek no Lietuvas un Igaunijas, un tas ir politiķu un amatpersonu uzdevums, kā Latviju padarīt investoriem pievilcīgāku, sarunā ar TVNET žurnālistu Artūru Bikovu biznesa konferencē "BiSMART Biznesa forums 2023" sacīja Aigars Rostovskis, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) vadītājs.

Lai problēmu risinātu, LTRK valdībai iesaka veikt maksimālu debirokratizāciju, kā arī jāsalāgo nodokļu slogs un energoresursu izmaksas tā, lai tās nebūtu augstākas par kaimiņvalstīs esošajām. "Savukārt trešais punkts būtu sabiedrības un publiskā sektora pretimnākšana," uzskaita Rostovskis.

Runājot par Latvijas kā investīciju valsts pozitīviem aspektiem, eksperts, atsaucoties uz sarunās ar investoriem dzirdēto, pauž, ka investori atzinīgi izsakās par personīgo attieksmi. "Ja investors jūt pretimnākšanu no vietējās komūnas, tad viņš var arī samaksāt gan augstākus nodokļus, gan arī mēģināt tikt galā ar birokrātiju."

"Mums kā sabiedrībai ir jāsaprot: ja mēs gribam labāk dzīvot, mums ir vajadzīgas investīcijas: kā ārvalstu, tā vietējās," rezumē Rostovskis.

Visu sarunu skaties video!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu