Līdzekļus zaudējušos FTX noguldītājus apdraud jaunas nepatikšanas (3)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Skandalozā birža FTX pievērsusi uzmanību ar jaunām problēmām – no kompānijas kraha cietušos investorus apdraud krāpnieki, kuri cenšas izkrāpt naudu, vēsta “CoinTelegraph”.

Krāpnieki var nosūtīt vēstules ar solījumiem atdot noguldījumus no bankrotējušās kriptobiržas. Tieši tādēļ viņi lūdz samaksāt komisijas maksu, veikt noteiktus maksājumus, vai arī aicina dot paroles, ar ko piekļūt finanšu pakalpojumu sniedzēju profiliem.

“Mums ir zināms par aktīvu krāpniecību, ko īsteno trešās personas. Viņi meklē iespējas, kā gūt labumu no radušās situācijas, kurā nokļuvuši FTX klienti,” brīdinājusi kompānija.

FTX vērsuši uzmanību, ka parasti kriptobirža saziņā ar saviem klientiem izmanto tikai oficiālās adreses, piemēram, "inquiry@ftx.com". Tāpat platforma nekad nepieprasa no lietotājiem maksāt komisijas maksas vai nodevas, kā arī nepieprasa sniegt savas paroles.

Ar FTX noguldījumu atgūšanu saistītie krāpniecības gadījumi ir aktuāli jau ilgāku laiku. Faktiski uzreiz pēc FTX bankrota hakeri radīja viltus video, kurā viltota kriptobiržas dibinātāja un vadītāja Sema Benkmana Frīda uzruna, kurā viņš sola investoriem atdot visu naudu. Pie šī video bija pievienota kaitnieciska saite, kas upuri novirzīja krāpnieku rokās.

Tāpat noziedznieki bija radījuši viltotu mājaslapu, kuru it kā vada ASV Valsts departaments. Caur šo mājaslapu klienti it kā varēja pieprasīt aktīvu atgriešanu. Mājaslapā bija nepieciešams uzrādīt lietotāja konta datus un citu personīgu informāciju.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu