Foto ⟩ Par spīti ugunsnelaimei daļa dronu ražotnes turpina strādāt ierastajā režīmā

Laura Ozoliņa
, TVNET Financenet | KLIK Bizness žurnāliste
CopyLinkedIn Draugiem X
Pierīgā dronu ražotnē izcēlies plašs ugunsgrēks
Pierīgā dronu ražotnē izcēlies plašs ugunsgrēks Foto: Jānis Škapars/TVNET

Vakar Mārupes novadā uzņēmuma SIA "Edge Autonomy Riga" bezpilota lidaparātu ražošanas ēkā izcēlās plašs ugunsgrēks, taču jau šodien, lai gan ugunsdzēsēji vēl strādā notikuma vietā, uzņēmums iespēju robežās turpina darbu.

SIA "Edge Autonomy Riga" pārstāvis Dzintars Neimanis ziņu medijam TVNET pastāstīja, ka uzņēmums šobrīd ļoti aktīvi strādā, lai notikusī ugunsnelaime pēc iespējas mazāk ietekmētu uzņēmuma operatīvo darbību.

Darbiniekiem, kuru darbavietas skāris ugunsgrēks, darbs klātienē vismaz tuvāko dienu laikā ražotnē nenotiks. Savukārt darbinieki, kuru darbavietas nekādā veidā netika skartas, darbu turpina standarta režīmā.

Foto: Pierīgā dronu ražotnē izcēlies plašs ugunsgrēks

Neimanis apliecināja, ka ēka kopā ar kustamo mantu ir apdrošināta. Ēka gan uzņēmumam nepieder. Datubāzē Firmas.lv publicētajā uzņēmuma 2021.gada darbības pārskatā ir minēts, ka līgumi par telpas nomu adresē Jaunbrīdagi 1, Mārupe noslēgti ar SIA "K-Parks" un SIA "K&G varahalduse" un to termiņš līdz 2025.gada oktobrim.

"Edge Autonomy Riga" pārstāvis arī norādīja, ka kopumā šobrīd vēl ir pāragri noteikt zaudējumu apmērus, taču uzņēmums darīs visu, lai pēc iespējas ātrāk atjaunotu ražotnes darbu un izpildītu saistības.

Vienlaikus Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) ziņu medijam TVNET apliecināja, ka darbs notikuma vietā vēl turpinās - tiek jauktas un pārbaudītas konstrukcijas.

Jau ziņots, ka VUGD uz notikuma vietu saņēma izsaukumu otrdien ap plkst.15, bet īsi pēc plkst.19 ugunsdzēsēji ierobežoja liesmu izplatīšanos. 

Kopumā divstāvu ražošanas ēka dega 600 kvadrātmetru platībā, bet blakus novietotā produkcija - 20 kvadrātmetru platībā. Karstums bojājis arī trīs automašīnas.

Saskaņā ar mediķu sniegto informāciju, slimnīcā nogādāti divi ugunsgrēkā cietušie, bet vienam palīdzība sniegta uz vietas.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka uzņēmums SIA "Edge Autonomy Riga" (līdz pagājušā gada 1.jūnijam - SIA "UAVFACTORY") reģistrēts 2009.gadā. Tā vienīgais īpašnieks ir ASV reģistrētā kompānija "Edge Autonomy Holdings, LLC", bet kā patiesā labuma guvēji norādīti ASV pilsoņi Roberts Maikls Grīns (Robert Michael Greene) un Henrijs Deivids Rouvs (Henry David Rowe).

2021.gadā "Edge Autonomy Riga" strādāja ar 8,661 miljona eiro apgrozījumu un guva 546 356 eiro peļņu.

Uzņēmums ražo bezpilota sistēmu tehnoloģijas, kas tiek piegādātas valdības, komerciāliem un akadēmiskiem klientiem vairāk nekā 70 valstīs. Uzņēmums tiek uzskatīts par vienu no vadošajiem pasaules līmeņa bezpilota lidaparātu tehnoloģiju ražotājiem. Vēl pērn Parīzē notikušajā starptautiskajā militāro un drošības uzņēmumu izstādē "EUROSATORY 2022" SIA "Edge Autonomy" demonstrēja Latvijā izstrādātās un ražotās apakšsistēmas, stabilizētas EO/IR kameras un piederumus bezpilota un pilotējamo gaisa kuģu nozarei. "Edge Autonomy" droni tiek piegādāti arī Ukrainas armijas vajadzībām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu