Konkursā meklē "Latvijas vēja parku" valdes priekšsēdētāju un valdes locekli (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vēja ģenertoru parks Grobiņas pagastā Liepājas rajonā.
Vēja ģenertoru parks Grobiņas pagastā Liepājas rajonā. Foto: Agnese Gulbe/LETA

Izsludināts konkurss uz AS "Latvenergo" un AS "Latvijas valsts meži" (LVM) kopuzņēmuma SIA "Latvijas vēja parki" valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa amatiem, liecina paziņojums LVM mājaslapā.

Kandidātam jāpiemīt labām darbspējām nenoteiktības apstākļos, gatavībai pieņemt būtiskus lēmumus un motivācijai sasniegt rezultātus profesionālajā darbībā.

Pretendentiem prasīta vismaz trīs gadu darba pieredze, kas atbilst valdes loceklim vai valdes loceklim līdzvērtīgam amatam, kā arī nepieciešama laba izpratne un/vai pieredze vismaz 10 miljonu eiro vērtu investīciju projektu vadībā. Turklāt valdes locekļa amata kandidātiem papildus vēlamas zināšanas konkurences tiesībās.

Kā minimālās izglītības prasības izvirzītas izglītība biznesa vadībā, inženierzinātnēs, finanšu vadībā, tiesību zinātnēs vai ekonomikā.

Kandidātiem jābūt izpratnei par korporatīvās pārvaldības principiem, par uzņēmuma ilgtermiņa finanšu, risku un krīžu vadību. Tāpat prasītas zināšanas enerģētikā un/vai būvniecībā un par nozares attīstības tendencēm, kā arī pieredze starpinstucionālu sakaru veidošanā.

Kandidātu atlase paredzēta trīs kārtās, un kandidāti, kuri tiks izvirzīti intervijām trešajā kārtā, tiks lūgti sagatavot prezentāciju.

"Latvijas vēja parki" valdes locekļu atlasi un novērtēšanas procesu īstenos nominācijas komisija sadarbībā ar personāla atlases uzņēmumu SIA "Pedersen & Partners".

Valdes locekļu nominācijas komisijā darbojas pieci balstiesīgie locekļi. To vada "Latvenergo" valdes loceklis Kaspars Cikmačs. Savukārt komisijas sastāvā ir "Latvenergo" valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Čakste, LVM valdes locekļi Jānis Lapiņš un Toms Reiziņš, kā arī Latvijas Elektroenerģētiķu un energobūvnieku asociācijas izpilddirektors Gunārs Valdmanis.

Šobrīd "Latvijas vēja parku" valdes priekšsēdētāja ir Ilvija Boreiko, bet valdes locekle - Zane Norenberga.

Jau ziņots, ka "Latvenergo" un LVM kopuzņēmums vēja parku attīstībai - "Latvijas vēja parki" - tika reģistrēts pērn 22.jūlijā. Kompānijas pamatkapitāls ir divi miljoni eiro, un 80% uzņēmuma kapitāldaļu pieder "Latvenergo", bet 20% - LVM.

"Latvijas vēja parku" statūtos norādīts, ka kompānija attīstīs jaunus stratēģiskās nozīmes vēja parkus ar kopējo jaudu vismaz 800 MW, tostarp projektēs, izbūvēs un ekspluatēs ar to saistīto infrastruktūru uz Latvijas īpašumā esošām zemēm, kuru apsaimniekošanu veic LVM, un uz LVM īpašumā esošām zemēm, kuru apbūves tiesības ir ieguvis uzņēmums.

"Latvenergo" nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī ar dabasgāzes tirdzniecību un elektroenerģijas sadales pakalpojumu nodrošināšanu. "Latvenergo" pieder valstij, bet uzņēmuma obligācijas kotē biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

Valsts meža zemju apsaimniekotāja LVM vienīgais īpašnieks ir valsts, bet akciju turētāja - Zemkopības ministrija.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu