Dota zaļā gaisma IKEA rūpnīcu Krievijā pārdošanai (3)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Krievijas valdības komisija devusi atļauju pārdot IKEA rūpnīcas Krievijā, kas ražoja virtuves darba virsmas un fasādes, kā arī kokmateriālu ražotāju “Luzales”. Par to paziņojis Krievijas Rūpniecības un tirdzniecības ministra vietnieks Viktors Jevtuhovs intervijā laikrakstam “Izvestija”.

Darījuma summa pašlaik atklāta netiek.

“Mums ir svarīgi, lai ražotnes turpinātu darbu un attīstītos, tāpat tiktu saglabātas darba vietas. Jaunie īpašnieki nepieciešamības gadījumā varēs saņemt valsts pabalstu un rīkus, kas pieejami Rūpniecības un tirdzniecības ministrijas rīcībā,” teica Jevtuhovs.

Viens no ražotājiem “Slotex” ir Sanktpēterburgā bāzēts uzņēmums, kā īpašniece ir Svetlana Osipova. Savukārt Siktivkarā esošo kompāniju “Luzales” vada Marija Semeņuka.

IKEA pēc kara sākuma Ukrainā apturēja darbību Krievijā, bet pēc tam paziņoja par pilnīgu aiziešanu no Krievijas tirgus, pārdodot visas četras rūpnīcas Ļeņingradas, Kirovas un Novgorodas apgabalos. Divas IKEA rūpnīcas tika apvienotas, tāpēc darījumā tiek runāts par trim uzņēmumiem.

Augustā TASS ziņoja, ka IKEA negrasās pamest Krievijas tirgu un izskata iespējas tuvāko divu gadu laikā atkal atvērt savus veikalus šajā valstī. Kā norādīja TASS avoti, kompānija varētu atsākt savu darbību arī gadījumā, ja visas rūpnīcas tiks pārdotas.

IKEA pārstāvji gan šādu informāciju ir noraidījuši sakot, ka uzņēmuma ražotņu pārdošana ir pēdējais solis pirms pilnīgas aiziešanas no Krievijas tirgus.

Tiek norādīts, ka galvenie pretendenti uz nu jau bijušajām IKEA ražotnēm Krievijā ir lielveikali “Tvoy Dom”, kā arī mēbeļu un mājsaimniecības preču tīkls “Hoff”.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu