Kļuvis zināms, kas aizvietos IKEA veikalus Krievijā (7)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Krievijas Tirdzniecības centru savienība parakstījusi vienošanos par sadarbību ar Baltkrievijas uzņēmumu “Swed House”, kas ražo zviedru tirdzniecības giganta IKEA preču analogus, vēsta “Meduza”.

Kā paziņojis savienības vadītājs Bulats Šakirovs, 2023. gadā Maskavā plānots atvērt 10 “Swed House” veikalus, kuru platība būs līdz 1000 kvadrātmetriem. Turpmākajos gados plānots atvērt 50 veikalus visā Krievijā.

“Pašlaik esam saņēmuši vairāk nekā simt pieprasījumus no tirdzniecības centriem, kas vēlas pie sevis izvietot “Swed House” veikalus. Nav svarīgi, kur tie atradīsies – Maskavas centrā vai mikrorajonos. Jebkurā gadījumā mēbeles, preces mājai un tekstils vienmēr ir ļoti pieprasīti,” teica Šakirovs.

Tāpat viņš paziņoja, ka notiek pārrunas par to, lai “Swed House” kļūtu par tirdzniecības centru “Mega” galveno īrnieku. Agrāk šajos veikalos atradās IKEA.

Zviedrijas “Ingka Group”, kas Krievijā pārvaldīja IKEA veikalu tīklu un tirdzniecības centrus “Mega”, apturēja darbību Krievijā īsi pēc tās iebrukuma Ukrainā. 2022. gada augustā IKEA veikali īstenoja gala izpārdošanu un beidza savu darbību.

2023. gada februārī kļuva skaidrs, ka Krievijas valdības komisija devusi piekrišanu visu IKEA rūpnīcu pārdošanai. Tos iegādāsies vietējie uzņēmumi – fasāžu ražotājs “Slotex” un zāģmateriālu ražotājs “Luzales”. Tāpat ziņots, ka “Ingka Group” sākusi meklēt pircējus saviem nekustamajiem īpašumiem Krievijā.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu