Mobilizētie no Irkutskas jau trešo reizi ar video starpniecību sūdzas diktatoram Putinam (13)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Karam Ukrainā mobilizētie no Krievijas pilsētas Irkutskas jau trešo reizi ar video starpniecību vērsušies pie Krievijas diktatora Vladimira Putina, kārtējo reizi sūdzoties par draudiem, kas tiek saņemti no komandieriem, ziņo Krievijas medijs “Meduza”.

Mobilizētie video apgalvo, ka viņi karam esot sagatavoti kā teritoriālās aizsardzības spēki, tomēr komandieri sūtot viņus uzbrukumā pretinieku pozīcijām un nostiprināt savējo pozīcijas frontes pirmajā līnijā.

Video ierakstījuši mobilizētie, kas šobrīd atrodas pašpasludinātās “Doncekas tautas republikas” (DNR) 1. brigādes pakļautībā.

Viņi pieprasa Putinam, lai viņi tiktu pārcelti atpakaļ uz teritoriālās aizsardzības spēkiem, vēsta izdevums “Ļudi Baikala”.

Kad mobilizētie nespēj vai atsakās izpildīt pavēles, viņi saņem izrēķināšanās draudus no komandieriem. Viņiem tiekot arī draudēts ar tiesu par dezertēšanu.

Tāpat viņi apgalvo, ka komandieri no kaujas lauka evakuē tikai viegli ievainotos, bet pēc smagi ievainotajiem nemaz nebrauc, jo baidās zaudēt tehniku.

Šī ir jau trešā reize, kad mobilizētie no Irkutskas sūdzas par apstākļiem, kādos viņiem nākas piedalīties Krievijas agresijā pret Ukrainu.

Iepriekš viņi aicināja Putinu “tikt skaidrībā ar nelikumīgajām un noziedzīgajām komandieru pavēlēm”.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu