Kad nav jūtu pret dupsi vai krūtīm. Edgara stāsts, kā ir būt aseksuālam (19)

TVNET/Zilonis studijā/TV3
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš no video

Kā izrādās, aseksuālu cilvēku skaits pasaulē pieaug, un viens no viņiem ir IT students Edgars Žeikers – pieredzē, kā ir būt aseksuālam, dalās TV3 sarunu šovā "Zilonis studijā".

"Tas, ka esmu aseksuāls, nenozīmē, ka es vispār nekad nenodarbošos ar seksu,” TV3 sarunu šovā "Zilonis studijā" uzsver Edgars. “Šobrīd es ar seksu nenodarbojos un tas nemaz nav manās interesēs. Bet arī aseksualitāte, kā visas lietas uz šīs zemes, ir ļoti krāsaina, interesanta un ļoti spektrāla."

Kurā brīdī Edgars atskārta, ka seksam viņa dzīvē nav lielas nozīmes? Puisis mācījās mazā skoliņā, kur klasē bija pieci cilvēki. Atbraucot uz Rīgu, sākās pusaudžu vecums, kad vienaudžu vidū sekss un seksualitāte kļuva aktuāla. Taču Edgars secināja – viņš īsti nesaprot, par ko visi tā uzbudinājušies. Viņš pat sajuties nedaudz kā citplanētietis.

"Man radās tāda kā iekšējās atstumtības sajūta. Es jau sāku baidīties, ka es varbūt vispār nekad nemīlēšu, jo nav pamata tieksmes – jūtu pret dupsi, pret krūtīm – kā visiem apkārtējiem," viņš atminas.

Edgars stāsta – kopš laika gala viņš saikni ar cilvēkiem izjūt vispirms caur emocionālo prizmu. Un saikne ar cilvēkiem, kuriem prioritāra ir miesiskā bauda, viņam nemaz neveidojas. "Ja mūsu vērtības ir fundamentāli atšķirīgas, es saikni nesajūtu."

"Es vairāk esmu demiseksuāls. Demiseksualitāte ir aseksualitātes forma, kad cilvēkam parādās tieksme stāties seksuālās attiecībās tikai ar to cilvēku, ar kuru viņam jau ir emocionāla saikne," viņš paskaidro.

Pilno raidījumu vari noskatīties šeit.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu