Nosauktas aviokompānijas ar jaunāko floti Eiropā

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Visjaunākā flote Eiropā 2023. gadā ir aviokompānijai “PLAY Airlines”, paziņojis Šveices medijs “ch-aviation.com”.

Pēc portāla ziņotā, “PLAY Airlines” ir jaunuzņēmums no Islandes. Tas kļuva zināms 2021. gadā, un pašlaik tā flotē ir astoņas lidmašīnas, kuru vidējais vecums ir 3,17 gadi. Šī lidsabiedrība piedāvā lidojumus no Islandes uz galamērķiem gan Eiropā, gan Ziemeļamerikā.

Otra jaunākā flote Eiropā ir Latvijas nacionālajai lidsabiedrībai “airBaltic”. Lidsabiedrības rīcībā ir 41 lidmašīna, kuru vidējais vecums ir 3,8 gadi. Pašlaik “airBaltic” izmanto jaunās “Airbus A220” lidmašīnas.

Trešajā vietā vēl viens ziemeļvalstu jaunuzņēmums – Norvēģijas “Norse Atlantic Airways”. Šī lidsabiedrība savu darbību uzsāka vien pagājušajā gadā, un tās rīcībā ir deviņas “Boeing 787” lidmašīnas, kā vidējais vecums ir 4,15 gadi.

Ceturtajā vietā ierindojas Turcijas zemo cenu aviokompānija “Pegasus Airlines”. Lai arī aviokompānijas bāze ir Sabihas Gočkenas lidosta Stambulas Āzijas daļā, lidsabiedrība pieskaitīta Eiropai. Vidējais 96 “Pegasus Airlines” rīcībā esošo lidmašīnu vecums ir 4,4 gadi.

Pirmo piecinieku noslēdz Šveices lidsabiedrība “Helvetic Airways”, kas darbojas čarteru un biznesa pārvadājumu segmentā. Tā ekspluatē 16 lidmašīnas, kā vidējais vecums ir 4,87 gadi.

Tiek norādīts, ka “ch-aviation” sastādīja reitingu, ņemot vērā publiski pieejamo informāciju par katras Eiropas aviokompānijas rīcībā esošo floti 2022. gada 31. decembrī. Kopumā informācija apkopota par 69 000 lidmašīnām, ko izmanto aviokompānijas visā Eiropā.

Reitingā iekļautas lidsabiedrības, kuru flote ir no piecām līdz 100 lidmašīnām. Aviokompānijām ar vairāk nekā 100 lidmašīnām ir izveidots cits reitings. Tajā līderis ir “Wizz Air”, kas izmanto 169 lidmašīnas ar vidējo vecumu 4,31 gads.

Visjaunākā flote pasaules mērogā ir “Starlux Airlines”, kā rīcībā ir 18 lidaparāti ar vidējo vecumu 1,22 gadi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu