Arī "Forus" plāno piedāvāt koplietošanas auto nomu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Mobilitātes lietotnē "Forus" plāno sākt piedāvāt koplietošanas automašīnu nomu, informē "Forus" pārstāvji.

Igaunijas uzņēmums "Forus International", kas Baltijas valstīs nodrošina "Forus" transporta pakalpojumus, iegādājies automašīnu koplietošanas platformu "Autolevi". Darījums stāsies spēkā pēc Konkurences padomes saskaņošanas, un abām pusēm savstarpēji vienojoties, darījuma summa netiks atklāta.

Latvijā "Autolevi" piedāvājuma klāstā būs vairāk nekā 2000 automašīnu, kuras lietotnē "Forus" būs iespējams nomāt.

Pērn lietotāji ar "Autolevi" platformas starpniecību Igaunijā iznomāja savas automašīnas vairāk nekā 1,5 miljonu eiro vērtībā, un šobrīd "Autolevi"’ Igaunijā ir 50 000 lietotāju.

Jau sākotnēji "Forus" biznesa plānos bija iecere par koplietošanas auto pakalpojumiem. "Forus International" īpašnieks Urmass Sērumā norāda, ka uzņēmums vēlas ikvienam piedāvāt iespēju iznomāt savu personīgo automašīnu citiem lietotājiem uz īsāku vai ilgāku laika periodu. Tas nav tikai par auto, bet gan par nevajadzīgiem autotransporta uzturēšanas izdevumiem.

"Autolevi" dibinātājs un izpilddirektors Tauri Kersons, kurš turpinās vadīt uzņēmumu, norāda, ka personīgā automašīna netiek izmantota vidēji 90% gadījumu, savukārt līzings un apdrošināšana ir jāmaksā katru gadu pilnā apmērā. Toties, nomājot auto ar "Autolevi" palīdzību, automašīnu īpašnieki var ietaupīt vairāk nekā 1000 eiro mēnesī no papildu ienākumiem, kas iegūti, iznomājot savu auto. Savukārt uz desmit dienām iznomāta automašīna sedz ar to saistītās viena mēneša fiksētās izmaksas.

Mobilitātes lietotne "Forus" ir izveidota un attīstīta Igaunijā, un 2022.gadā sāka savu darbību Baltijas valstu tirgos - Latvijā, Igaunijā un Lietuvā. Visās Baltijas valstīs "Forus" šobrīd apkalpo vairāk nekā 200 000 klientus. Līdz šim platformai ir pievienojušies vairāk nekā 10 000 taksometru vadītāju no Baltijas valstīm un veikuši vairāk nekā 1,5 miljonus braucienu.

Pirmajos sešos darbības mēnešos Latvijā "Forus" lietotnē ir reģistrēts vairāk nekā 100 000 klientu un 2000 autovadītāju, kuru skaits strauji aug ik dienu. 2023.gadā ir plānots paplašināties vēl trīs valstīs un platformai pievienot vēl vismaz divus pakalpojumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu