"airBaltic" vasaras sezonā nomās četras lidmašīnas ar apkalpi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
"airBaltic" vasaras sezonā nomās četras lidmašīnas ar apkalpi
"airBaltic" vasaras sezonā nomās četras lidmašīnas ar apkalpi Foto: airBaltic

Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" paziņo, ka 2023. gada vasaras sezonā īstermiņā nomās četras papildu lidmašīnas ar apkalpi, lai nodrošinātu aizvien pieaugošo pasažieru pieprasījumu un izpildītu plānotos lidojumus. Lai realizētu šo ieceri, lidsabiedrība noslēgusi sadarbības līgumu ar vadošo ACMI nomas līgumu sniedzēju "Avion Express", "airBaltic" flotei nodrošinot lidmašīnas "Airbus A320-232" ar 180 sēdvietām.

Kopumā lidojumi ar divām no šīm lidmašīnām tiks veikti no lidsabiedrības bāzes Rīgā laika periodā no 26. marta līdz 28. oktobrim, bet viena lidmašīna tiks bāzēta Viļņā un vēl viena Tallinā laika periodā no 1. maija līdz 28. oktobrim.

"airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss norāda: “Lai arī izaicinājumi, ko radījusi pandēmija un karš Ukrainā, joprojām ir jūtami, situācija aviācijas nozarē pakāpeniski stabilizējas. Tādējādi pasažieru pieprasījums pēc gaisa ceļojumiem palielinās. Tajā pat laikā nozare kopumā joprojām saskaras ar rezerves detaļu piegādes tīklu problēmām, tāpēc mums nepieciešamas papildu iespējas visu pasažieru pārvadāšanai, lai izvairītos no reisu atcelšanas. Tāpēc šovasar "airBaltic" sadarbosies ar "Avion Express", kuru lidmašīnas nodrošina vēl vairāk sēdvietas, ļaujot mums pārvadāt lielāku skaitu pasažieru.”

Pirms sadarbības līguma noslēgšanas "airBaltic" veikusi visu lidmašīnu pilna apjoma tehniskās un kvalitātes pārbaudes, lai nodrošinātu pilnīgu klientu apmierinātību.

Iznomātās lidmašīnas būs pieejamas divās specifikācijās – ar tumši sarkanas krāsas ādas sēdekļiem un zilas krāsas auduma sēdekļiem. Lidmašīnas tiks papildinātas ar "airBaltic" zīmola baltas krāsas galvas balstu pārsegiem, lidojuma žurnālu "Baltic Outlook" un lidsabiedrības drošības kartēm. Turklāt "Avion Express" apkalpei ir dotas detalizētas instrukcijas, lai nodrošinātu tikpat augstu apkalpošanas līmeni kā "airBaltic".

"Avion Express" lidmašīnas "Airbus A320-232" (reģistrācijas numuri: 9H-AMI, 9H-AMK, 9H-MLY, 9H-MLX) ir ražotas laika posmā no 2008. līdz 2011. gadam.

"Avion Express" ir vadošais ACMI nomas līgumu sniedzējs un līgumreisu operators ar Airbus A320 flotes lidmašīnām. Strādājot šajā jomā vairāk nekā 18 gadus, uzņēmums izveidojis ilgtermiņa partnerattiecības ar klientiem Eiropā – tas darbojas Āfrikā, Āzijas un Klusā okeāna reģionā, kā arī Dienvidamerikā. "Avion Express" ietilpst "Avia Solutions Group", kas ir vadošā aviācijas pakalpojumu grupa ar gandrīz 100 birojiem un ražotnēm visā pasaulē.

"airBaltic" nodrošina lidojumus uz vairāk nekā 70 galamērķiem no Rīgas, Tallinas, Viļņas un Tamperes, piedāvājot ērtus savienojumus lidsabiedrības maršrutu tīklā Eiropā, Skandināvijā, NVS un Tuvajos Austrumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu