Tiesa attaisno Daugavpils Dzimtsarakstu nodaļas vadītāju apsūdzībā par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Daugavpils Dzimtsarakstu nodaļa
Daugavpils Dzimtsarakstu nodaļa Foto: daugavpils.lv

Ekonomisko lietu tiesa (ELT) otrdien, 7. martā, attaisnoja krimināllietā par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā apsūdzēto Daugavpils Dzimtsarakstu nodaļas vadītāju Inesi Eisāni, noskaidrots tiesā.

Desmit dienu laikā no saīsinātā sprieduma pasludināšanas dienas prokurors, apsūdzētā un viņas aizstāvis var rakstveidā iesniegt tiesai lūgumu par pilna sprieduma sagatavošanu.

Ja lietā tiek sagatavots pilnais spriedums, to var pārsūdzēt vai protestēt desmit dienu laikā no tā pieejamības dienas apelācijas kārtībā Rīgas apgabaltiesas Krimināllietu tiesas kolēģijā, iesniedzot apelācijas sūdzību vai protestu ELT.

Eisāne saukta pie kriminālatbildības noziegumu izdarīšanā, kas paredzēti Krimināllikuma 195. panta trešajā daļā, tai skaitā par to, ka viņa izdarīja noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā, un Krimināllikuma 275. panta otrajā daļā - par dokumenta, kas piešķir tiesības, viltošanu un viltota dokumenta izmantošanu mantkārīgā nolūkā.

Par Krimināllikuma 195. panta trešās daļas pārkāpumu Eisānei draud brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz 12 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Savukārt par dokumenta viltošanu un viltota dokumenta izmantošanu mantkārīgā nolūkā Eisānei draud brīvības atņemšana uz laiku līdz četriem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai probācijas uzraudzība, vai sabiedriskais darbs, vai arī naudas sods.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka krimināllieta nav saistīta ar Eisānes darba pienākumiem.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu