Torņakalna mājsaimniecei par Kremļa atbalstīšanu un Covid-19 pārkāpumiem - 35 administratīvie procesi (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

Valsts policija par kara slavinošu simbolu izmantošanu aizturējusi jau iepriekš pārkāpumus izdarījušo mājsaimnieci Jeļenu Kreili.

Pagājušās nedēļas nogalē policijā saņemta informācija no iedzīvotājiem par kādu namu Rīgā, Torņkalnā, kura logos redzami vairāki dažāda izmēra Krievijas karogi, viens Latvijas karogs un viena lentīte Latvijas karoga krāsās. Tāpat logos bija redzami arī dažādi uzraksti krievu un latviešu valodā, piemēram, "Putins mans draugs" un "Dievs, sargā Latviju", kas uzrakstīti uz Krievijas karogiem, aģentūru LETA informēja Valsts policija.

Rīgas Zemgales iecirkņa darbinieki šajā dzīvoklī veica procesuālās darbības, kuru laikā no logiem noņemti karogi un uzraksti, kā arī izņemti citi priekšmeti, kam varētu būt pierādījumu nozīme.

Policistiem šajā dzīvoklī dzīvojošā persona jau iepriekš bija zināma, proti, tā ir 1967.gadā dzimusī Kreila, kura iepriekš jau vairākkārt ir nonākusi policijas redzeslokā.

Pret sievieti Valsts policijas Rīgas Zemgales iecirknī sākti 35 administratīvā pārkāpumu procesi - puse par militārās agresijas un kara noziegumu slavinošu simbolu izmantošanu publiskā vietā un puse par Covid-19 ierobežojumu pārkāpumiem.

Sieviete pagājušajā gadā vairākkārt ir parādījusies sabiedrībā ar somu, uz kuras uzzīmēts "Z" burts, kā arī piedalījusies dažādos protestos, kuros izmantojusi Krieviju slavinošus simbolus.

Sieviete trešdien aizturēta un nogādāta izolatorā. Piektdien, tiks lemts jautājums par drošības līdzekļa piemērošanu.

Par šo gadījumu likumsargi sākuši kriminālprocesu pēc Krimināllikuma panta par genocīda, nozieguma pret cilvēci, nozieguma pret mieru vai kara nozieguma publisku slavināšanu.

Par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, sabiedrisko darbu vai naudas sodu.

Policija atgādina, ka agresorvalsti Krieviju vai tās armiju slavinošas aktivitātes un darbības Latvijā nav pieļaujamas un atbalstāmas.

Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centrs "Re:Baltica" nesen vēstīja, ka Kreile ir mājsaimniece. Dzimusi un augusi Latvijā, bet latviski zinot pāris vārdu.

Protestētāja viņā esot pamodusies Covid-19 pandēmijas laikā, kad ieejai veikalā vajadzēja vakcinācijas sertifikātu. Tad arī sākušās pirmās saķeršanās ar likumsargiem, kas kulminēja pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā.

Sieviete žurnālistiem atkārtojusi, ka neiestājas ne par karu, ne par Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, bet no viņas nav bijis iespējams iegūt atbildi, kas notiek Ukrainā. Tas nekādi neesot saistīts ar pret viņu uzsāktajām lietām. Vainu nevienā no lietām Kreile neatzīstot, bet vēršanās pret viņu notiekot, jo "ļaunie spēki vēršas pret labajiem, tie ir dēmoni".

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu