Video Kara noziedznieks Putins apmeklējis okupēto Mariupoli (2)

Papildināts
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Putins Mariupolē
Putins Mariupolē Foto: AP/Scanpix

Kremļa propagandas mediji svētdienas rītā ziņo, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins apmeklējis Azovas jūras piekrastē esošo ostas pilsētu Mariupoli. Tā ir pirmā reize kopš Krievijas pilna apmēra iebrukuma Ukrainā 2022. gada 24. februārī, kad Putins apmeklē kādu tieši šajā laikā okupēto Ukrainas teritoriju.

Pēc ierašanās Mariupolē ar helikopteru Putins esot iepazinies ar situāciju pilsētā un Krievijas vicepremjers Marats Čusnuļins viņu informējis par veiktajiem rekonstrukcijas darbiem, ziņo Kremļa mediji. Putins arī runājis ar pilsētas iedzīvotājiem. Vēl vakar Putins apmeklēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, kas 2014.gadā tika nelikumīgi anektēta.

Kremļa preses dienests ziņo, ka Putins ieradies Mariupolē ar helikopteri no Sevastopoles, tātad veicis aptuveni 460 kilometrus garu ceļa posmu, ko šādā veidā var mērot aptuveni pusotrā stundā. Autoritārais Krievijas līderis arī apmeklējis vienīgo šajā pilsētā atjaunoto mikrorajonu, kur ticies ar iedzīvotājiem un pat ieskatījies kādā nelielā trīs istabu dzīvoklī.

Putins Mariupolē
Putins Mariupolē Foto: AP/Scanpix

Telegram kanāls “Можем объяснить” informējis par Mariupoles iedzīvotāju reakciju sociālajos tīklos uz Putina vizīti. Žurnālisti atzīmēja, ka rajons “Ņevskij”, kur tika nogādāts Putins, “faktiski ir vienīgais atjaunotais mikrorajons pilnībā nopostītajā pilsētā”. Telegram kanāls publicējis vairākus citātus no citu Mariupoles rajonu iedzīvotāju rakstītā:

“Žēl, ka viņš neatbrauca līdz mūsu mājai, kreisajam krastam, laukumam! Ne logu, ne durvju, ne karstā ūdens un apkures. Būtu parunājis ar vietējiem iedzīvotājiem.”

“Kāpēc viņu tur vest, viņš tika aizvests uz tām vietām, kas ir saglabājušās un jaunbūvēm. Neviens viņam nerādīs bedres pie sagrauto māju pamatiem.”

“Mēs ***** šeit nevienam neesam vajadzīgi. Viss tiek darīts, lai būtu bilde televīzijā, lai cilvēki Krievijā skatītos.”

Pagājušajā gadā pēc Krievijas pilna apmēra iebrukuma Ukrainā Mariupoli vispirms ielenca Krievijas karaspēks, un maijā to beidzot pilnībā ieņēma. Oficiāli par pilsētas ieņemšanu Maskava paziņoja 21. aprīlī. Pēc tam aptuveni 2000 Ukrainas aizstāvju vēl gandrīz mēnesi atradās plašajā "Azovstaļ" rūpnīcā Mariupolē, pirms valdība lika viņiem maijā padoties krieviem, lai glābtu viņu dzīvības. Pēc Kijivas ziņām, tika iznīcināti 90 procenti pilsētas un nogalināti vismaz 20 000 cilvēku.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu