"Swedbank" palielina termiņdepozītu likmes

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Swedbank. Ilustratīvs attēls.
Swedbank. Ilustratīvs attēls. Foto: Epov Dmitry/Shutterstock

Reaģējot uz Eiropas Centrālās bankas (ECB) lēmumu celt bāzes likmes, "Swedbank" no šodienas palielinās termiņdepozīta likmes saviem klientiem, informēja banku pārstāvji.

"Swedbank" lēmums palielināt likmes attiecas kā uz privātpersonu, tā juridiskajiem bankas klientiem, tostarp arī par naudas atlikumu krājrīkā.

Sākot no šodienas, "Swedbank" termiņdepozītu likmes eiro valūtā privātpersonām viena mēneša likme palielināta no 0,5% līdz 1%, trīs mēnešu likme no 0,5% līdz 1%, sešu mēnešu likme no 0,7% līdz 1,5%, viena gada likme no 1,5% līdz 2%, kamēr divu gadu likme saglabāta 2,5% apmērā.

Juridiskajiem klientiem viena mēneša likme palielināta no 0,5% līdz 1%, trīs mēnešu likme no 0,7% līdz 1,2%, sešu mēnešu likme no 0,9% līdz 1,5%, bet viena gada likme no 1,2% līdz 2%.

Ņemot vērā, ka privātpersonu klientiem ir pieejama arī iespēja krāt iepērkoties ar maksājumu karti, kad noapaļotā maksājuma summa, kas tiek ieskaitīta krājrīkā no 23.marta līdzšinējo 0,3% vietā automātiski saņems 0,7% pieaugumu. Krājrīks darbojas kā virtuālā krājkasīte un atšķirībā no termiņdepozīta naudas izņemšana no tā nav ierobežota un pieejama jebkurā brīdī.

Arī "SEB banka", sekojot procentu likmju kāpumam tirgū, ko nosaka ECB rīcība, 17.martā ceturto reizi kopš 2022.gada vasaras palielinājusi termiņnoguldījumu procentu likmes gan privātpersonām, gan uzņēmumiem.

Piemēram, 12 mēnešu likme ir paaugstināta no 1,2% līdz 2%, bet 24 un 36 mēnešu likmes - no 1,4% līdz 2%. Savukārt krājkonta likme palielināta no 0,2% līdz 0,5%.

Jau ziņots, ka ECB ceturtdien nolēma paaugstināt galveno bāzes procentlikmi par 0,5 procentpunktiem līdz 3,5%.

ECB padomes sēdē Frankfurtē arī nolemts palielināt noguldījumu iespējas uz nakti likmi līdz 3% un aizdevumu iespējas uz nakti likmi līdz 3,75%. Arī abas šīs likmes palielinātas par 0,5 procentpunktiem.

Jaunās likmes būs spēkā no 22.marta.

Procentlikmes ECB padome palielinājusi sesto sanāksmi pēc kārtas.

Pēc sanāksmes publiskotajā paziņojumā padome norāda, ka "paredzams, ka inflācija pārlieku ilgi saglabāsies pārāk augsta. Tāpēc padome šodien nolēma paaugstināt trīs galvenās ECB procentlikmes par 50 bāzes punktiem saskaņā ar tās apņemšanos savlaicīgi panākt, lai inflācija atkal atbilst 2% vidējā termiņa mērķrādītājam".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu