Ceļotājus Eiropas kūrortos šovasar gaida nepatīkams pārsteigums

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Šovasar ceļotājus gaida nepatīkams pārsteigums – auto nomas pakalpojumi ārvalstu kūrortos būs ievērojami dārgāki nekā pirms koronavīrusa pandēmijas. “The Guardian” veiktais pētījums liecina, ka atpūtniekiem šovasar būs jāmaksā par teju 60% vairāk.

Jaunākā analīze par sešiem Eiropas brīvdienu galamērķiem liecina, ka automašīnu nomas pakalpojumu cenas turpina kāpt, un pašlaik vidējā cena, kas jāmaksā par automašīnas nomu, ir 647 eiro par nedēļu. Tas ir par 58% vairāk nekā pirms pandēmijas, kad mašīnas noma uz nedēļu maksāja vidēji 409 eiro.

“iCarhireinsurance.com”, kas nodrošina nomas auto apdrošināšanu kompānijām, norāda, ka vidēja izmēra automašīna “Volkswagen Golf” vai “Peugeot 308” Barselonā no 29. jūlija līdz 5. augustam izmaksās ap 675 eiro uz nedēļu.

Pagājušajā gadā šajā pašā laika posmā šo automobiļu īre izmaksāja 549 eiro uz nedēļu. Pirms pandēmijas, 2019. gada vasarā šāds prieks būtu izmaksājis vien 295 eiro.

Tiem ceļotājiem, kas dosies uz Turciju, jārēķinās ar aptuveni 528 eiro lielu īres maksu par automašīnu. Tas ir par 50% vairāk nekā pagājušajā gadā.

Tiek skaidrots, ka automašīnu nomas maksa pērn sākusi kāpt tādēļ, ka īres kompānijas pārdevušas automobiļus un citu inventāru, ņemot vērā ierobežoto pieprasījumu pandēmijas laikā. Pēc ierobežojumu atcelšanas uzņēmumiem ir bijušas grūtības apmierināt pieprasījumu, kā arī iepirkt jaunus automobiļus, tādēļ celtas cenas.

Pētījumā aplūkotas cenas no sešām automašīnu nomas kompānijām ("Sixt", “Avis”, “Hertz”, “Enterprise” un “Europcar”) sešos Eiropas kūrortos – Barselonā, Krētā, Dubrovnikā, Dalamanā, Algarvē un Nicā.

Salīdzinājumam Rīgā auto noma laika posmā no 29. jūlija līdz 5. augustam izmaksās 350 - 400 eiro, izvēloties “Toyota Corolla” vai “Škoda Kamiq”.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu