Trīs Latvijas uzņēmumu pētniecības un inovācijas projekti atzīti par veiksmes stāstiem ES līmenī

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Eiropas Savienības karogs.
Eiropas Savienības karogs. Foto: Edijs Pālens/LETA

Trīs Latvijas uzņēmumu īstenotie projekti iekļauti Eiropas valstu pētniecības un inovāciju Briseles biroju neformālā tīkla (IGLO) apkopojumā, informēja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

IGLO apkopojis veiksmīgākos projektu piemērus, kas attīstīti ar Eiropas Savienības (ES) pētniecības un inovācijas programmu "Apvārsnis 2020" un "Apvārsnis Eiropa" finansējumu.

Bukletā kopumā iekļauti 18 valstu projekti, tostarp trīs Latvijas uzņēmumu projekti: SIA "LightSpace Technologies" medicīniskās izglītības trīsdimensiju brilles, AS "Latvijas finieris" piedāvājums, kā toksisko aizstāt ar dabisko, un SIA "Latvijas mobilais telefons" piektās paaudzes savienotas un automatizētas mobilitātes ES izmēģinājumi.

"Apvārsnis Eiropa" ir ES pētniecības un inovācijas finansēšanas programma 2021.-2027.gada periodam. Tās fokusā ir Eiropas integritātes stiprināšana, klimata pārmaiņu jautājumu risināšana, ANO Ilgtspējas attīstības mērķu sasniegšana un Eiropas globālās konkurētspējas sekmēšana. Programmas gaitā pētniecībai un inovācijai paredzēts kopumā novirzīt 95,5 miljardus eiro.

Plašāk ar uzņēmumu veiksmes stāstiem iespējams iepazīties IZM mājaslapā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu