Konkursā uz "airBaltic" trīs padomes locekļu amatiem pieteikušies 68 pretendenti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Konkursā uz Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" trīs padomes locekļu amatiem pieteikušies kopumā 68 pretendenti, informē Satiksmes ministrija (SM).

Ministrijā norādīja, ka nominācijas komisijai atbalstu sniedz personāla atlases kompānija SIA "Fontes Executive Search".

Atbilstoši nolikumam padomes locekļu atlase paredzēta trijās kārtās. Noteikts, ka vismaz diviem no trim padomes locekļiem ir jāatbilst neatkarīgā padomes locekļa kritērijiem.

Jau ziņots, ka pieteikties konkursā varēja līdz 13.martam.

Mēneša bruto atlīdzība padomes priekšsēdētājam paredzēta līdz 3357 eiro, bet padomes locekļiem 3021 eiro.

"airBaltic" vakantajiem padomes locekļu amatiem ir noteiktas trīs atbildības jomas - korporatīvas pārvaldības joma, uzņēmumu un komandas vadība, iesaistīto pušu vadība, finanšu jautājumu un audita joma, risku vadības un iekšējās kontroles sistēmas joma; kā arī gaisa pārvadājumu joma, stratēģiju izstrādes un ieviešanas joma.

Uzņēmuma padomes locekļu amatu kandidātiem obligāti prasīta vismaz triju gadu pieredze vidējas vai lielas kapitālsabiedrības valdes vai padomes locekļa amatā, vēlams, biržā kotētā vai starptautiskā uzņēmumā vai vismaz triju gadu pieredze vadošā amatā valsts vai pašvaldības institūcijā. Tāpat prasīta pieredze un izpratne par gaisa pārvadājumu jomu, bet izpratne akciju tirgus darbību tiks novērtēta kā priekšrocība.

Padomes loceklim ar kompetenci korporatīvās pārvaldības jomā, uzņēmumu un komandas vadībā, iesaistīto pušu vadībā prasīta vismaz triju gadu darba pieredze jautājumos, kas saistīti ar uzņēmumu korporatīvo pārvaldību un iesaistīto pušu vadību.

Padomes loceklim ar kompetenci finanšu jautājumu un audita jomā, risku vadības un iekšējās kontroles sistēmas jomā prasīta vismaz triju gadu darba pieredze finanšu vadības jautājumos, investīciju piesaistē un pārvaldībā, valsts atbalsta regulējumā, risku pārvaldībā, iekšējās kontroles sistēmas un iekšējā audita jautājumos.

Savukārt padomes loceklim ar kompetenci gaisa pārvadājumu jomā, stratēģiju izstrādes un ieviešanas jomā prasīta vismaz triju gadu darba pieredze jautājumos, kas saistīti ar gaisa pārvadājumu jomu un uzņēmuma stratēģijas ieviešanas uzraudzību.

Otrajā vērtēšanas kārtā pretendentiem būs jāiesniedz stratēģiskais redzējums par "airBaltic" galvenajiem nākotnes izaicinājumiem nākamajiem pieciem gadiem, sniedzot ieskatu svarīgākajās prioritātēs un priekšlikumus to īstenošanai.

Trešajā vērtēšanas kārtā pretendentiem tiks vērtēta pārmaiņu vadīšana, plānošana un organizēšana, orientācija uz attīstību, stratēģiskais redzējums, lēmumu pieņemšana un atbildība.

Lai nodrošinātu kandidātu atlases procesu "airBaltic" padomes locekļu amatiem, SM ir izveidojusi nominācijas komisiju sešu cilvēku sastāvā. Komisijas vadītājs ir SM valsts sekretāra vietnieks Dins Merirands, bet komisijas locekļi ir SM Valsts kapitāla daļu pārvaldības departamenta direktore Inguna Strautmane, SM Aviācijas departamenta direktors Artūrs Kokars, Pārresoru koordinācijas centra Kapitālsabiedrību pārvaldības nodaļas vadītāja Dzintra Gasūne. Savukārt neatkarīgie eksperti ir Latvijas Aviācijas asociācijas valdes loceklis Zigmārs Vestfāls un Latvijas Aviācijas asociācijas valdes loceklis Jānis Lielpēteris.

Tāpat vēstīts, ka "airBaltic" koncerna apgrozījums pagājušajā gadā bija 500,17 miljoni eiro, kas ir 2,5 reizes vairāk nekā 2021.gadā, bet kompānijas zaudējumi samazinājās 2,5 reizes - līdz 54,219 miljoniem eiro.

Latvijas valstij pieder 97,97% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - 2,03%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu