Iepriekš "pazudušais" miljardieris Ma negaidīti ieradies Ķīnā

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

“Alibaba” dibinātājs Džeks Ma 27. martā apmeklējis paša dibināto skolu, kuru 2017. gadā atklāja Ķīnas pilsētā Handžou, vēsta “South China Morning Post”, atsaucoties uz vairākiem informācijas avotiem.

Džeks Ma tikās ar skolotājiem un skolēniem, un tikšanās laikā tika apspriesti izglītības jautājumi, kā arī “ChatGPT” tehnoloģijas izmantošana mācību procesā.

2013. gadā Džeks Ma atteicās no “Alibaba” ģenerāldirektora amata, bet 2019. gadā pameta kompānijas valdes priekšsēdētāja amatu. “Bloomberg” ziņoja, ka uzņēmējs bija nolēmis vairs neatgriezties Ķīnā, neraugoties uz varasiestāžu ielūgumu, kas aicināja Ma atbalstīt biznesa attīstību valstī.

Tiek norādīts, ka Ma attiecības ar Ķīnas varasiestādēm pasliktinājās pēc tam, kad 2020. gada novembrī “Alibaba” finanšu nodaļa “Ant Group” atcēla akciju kotēšanu Šanhajas un Honkongas fondu biržās. Pēc tam Ma bija jāsniedz paskaidrojumi Ķīnas varasiestādēm, bet “Alibaba” saņēma milzīgu soda naudu.

Pēc mediju teiktā, Ķīnas vadonim Sji Dzjiņpinam nepatika, ka Ma regulāri kritizēja valsts īstenoto politiku.

Īsi pēc tam Ma uz vairākiem mēnešiem faktiski bija pazudis no publiskās dzīves. 2022. gada beigās “Financial Times” ziņoja, ka Ma ir pametis Ķīnu un dzīvo Tokijā. Pēc pārcelšanās uz Tokiju Ma dzīvoja pieticīgu dzīvi. Ma aktīvu vērtība tiek novērtēta ar 23,9 miljardiem dolāru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu