"TikTok" datu centrs traucē Norvēģijai palielināt artilērijas lādiņu ražošanas apjomu

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Norvēģijas uzņēmums “Nammo” vēlas paplašināt kaujas artilērijas lādiņu ražošanas apjomus, taču blakus tam tiek būvēts “TikTok” datu centrs, kā rezultātā bruņojuma ražotnei trūkst jaudas ražošanas apjomu palielināšanai, vēsta “The Guardian”.

“Nammo” līdzīpašnieks ir Norvēģijas valdība, un kompānijas ģenerāldirektors sacīja, ka kaujas lādiņu ražotnes paplašināšana pašlaik ir ļoti apgrūtināta enerģijas jaudu trūkuma dēļ, jo jaunā “TikTok” datu centra būvniecība ir viens no energoietilpīgākajiem projektiem reģionā.

Vietējais elektroenerģijas operators “Elvia” apstiprināja, ka tīklā nav pieejamas brīvas jaudas, jo tās novirzītas “TikTok” datu centram. Lai iegūtu papildu jaudas, būs nepieciešams laiks.

“Esam noraizējušies, jo redzam, ka datu centrs, kurā tiks uzglabāti video ar kaķīšiem, apdraud mūsu ražošanas tempu palielināšanu,”

sacīja “Nammo” ģenerāldirektors Mortens Brandcēgs.

Pēc viņa teiktā, pieprasījums pēc artilērijas lādiņiem 15 reizes pārsniedz normu, un Eiropas kaujas lādiņu rūpniecības sektors ir gatavs investēt divus miljardus eiro jaunu rūpnīcu atvēršanā, lai spētu apmierināt ne tikai savas, bet arī Ukrainas vajadzības.

Pēc NATO datiem, intensīvo kauju dēļ Ukrainas armija ik dienas patērē 4-7 tūkstošus artilērijas lādiņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu