Arī "Citadele" paaugstinājusi termiņdepozītu likmes

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Banka "Citadele" paaugstinājusi termiņdepozītu likmes klientiem visās Baltijas valstīs, pavēstīja bankas pārstāvji.

Privātpersonām un juridiskām personām sešu mēnešu termiņdepozītiem likme eiro valūtā paaugstināta no 1% līdz 1,5%, deviņu mēnešu likme paaugstināta no 1,1% līdz 1,5%, savukārt gada un pusotra gada termiņdepozītu likmes palielinātas no 2% līdz 2,5%.

Bankas "Citadeles" Privātpersonu apkalpošanas direkcijas vadītājs Jānis Mūrnieks skaidro, ka likmju pieaugumu veicina Eiropas Centrālās bankas bāzes likmju celšana.

Vienlaikus bankā arī atzīmēja, ka pagaidām visbiežāk izmantotais noguldījumu veids ir konti uz pieprasījumu jeb norēķinu konts, veidojot 89% no privātpersonu noguldījuma apmēra.

Jau vēstīts, ka bankas "Citadele" auditētā peļņa 2022.gadā bija 42,183 miljoni eiro, kas ir par 42,3% vairāk nekā 2021.gadā. Bankas aktīvi 2022.gada beigās bija 5,12 miljardu eiro apmērā.

Pēc aktīvu apmēra banka "Citadele" 2022.gada beigās bija trešā lielākā banka Latvijā. Tās obligācijas ir iekļautas biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā. Bankas akcionāri ir ASV investīciju kompānijas "Ripplewood" meitaskompānija "RA Citadele Holdings LLC" un starptautisku investoru grupa (75% plus viena akcija), kā arī Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (25% mīnus viena akcija).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu