Foto ⟩ Vācijas sociāldemokrāti aicina uz sarunām ar Putinu (1)

TVNET/LETA/DW
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: dpa/picture-alliance / dpa/Scanpix

Virkne redzamu Vācijas Sociāldemokrātiskās partijas (SPD) politiķu aicinājuši kancleru Olafu Šolcu kļūt par starpnieku miera panākšanai Ukrainai.

Laikrakstā "Frankfurter Rundschau" publicētā vēstījuma iniciators ir bijušā kanclera Villija Branta dēls, vēsturnieks Pēters Brants.

Ar katru dienu pieaug karadarbības eskalācijas draudi, pār Eiropu gulstas kodolkara ēna, taču pasaulei nevajadzētu ieslīgt jaunā lielā karā, teikts vēstījumā. Tagad svarīgākais ir

"darīt visu, lai panāktu ātru uguns pārtraukšanu, apturētu Krievijas agresīvo karu un atrastu ceļu uz sarunām".

Tikai tad "būs iespējams bruģēt ceļu vienotai drošības kārtībai Eiropā", pauž aicinājuma autori.

Karš ir pārvērties asiņainā tranšeju karā, kurā ir tikai zaudētāji. Lielākā daļa mūsu pilsoņu nevēlas, lai vardarbības spirāle ilgtu bezgalīgi. Militāristu dominēšanas vietā mums ir vajadzīga diplomātijas un miera valoda, norādīts vēstījumā.

Ar kopējās drošības koncepciju Apvienoto Nāciju Organizācija ir parādījusi ceļu uz mieru pasaulē. Šādā garā tapa Helsinku noslēguma akts un Parīzes Harta jaunai Eiropai. Mēs balstāmies uz to. Mieru var noslēgt tikai uz starptautisko tiesību pamata un tikai ar Krieviju, teikts aicinājumā.

Vēstījuma autori aicina Šolcu kopā ar Franciju pārliecināt Brazīliju, Ķīnu, Indiju un Indonēziju būt par starpniekiem, lai ātri panāktu pamieru.

Foto: Bahmuta (Ukraina). Marts

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu