VNĪ izsolīs trīs biroju ēkas Rīgas centrā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ēka Merķeļa ielā 11
Ēka Merķeļa ielā 11 Foto: LETA

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) atklājusi pieteikšanos trīs Rīgas centra biroju un administratīvo ēku izsolēm - Krišjāņa Valdemāra ielā 17a, Merķeļa ielā 11 un Raiņa bulvārī 7, informēja VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.

Pieteikties izsolēm un īpašumu apskatei iespējams līdz 2023. gada 15. maijam.

Nekustamie īpašumi atrodas Rīgas centrā. Vārna skaidro, ka to vēsture un iespējamā nākotne saistīta ar biroja, administratīvo un dzīvojamo telpu attīstības iespējām. Visiem īpašumiem ir izdevīga atrašanās vieta ar ērtu sabiedriskā transporta plūsmu un iespēju to teritorijā vai tuvumā novietot privātos transporta līdzekļus.

Vārna norāda, ka VNĪ aktīvi strādā pie valsts nekustamo īpašumu portfeļa attīstības, sakārtošanas un pilnveides. Īpašumi, kas ilgtermiņā netiek un netiks izmantoti valsts pārvaldes uzdevumu īstenošanai, tiek virzīti atsavināšanai. Tādējādi VNĪ ir iespēja ne tikai sakopt īpašumus un revitalizēt vidi degradējošās teritorijas, bet arī dot gan ēkām, gan īpašumiem jaunas izaugsmes iespējas un atklāt to paslēpto potenciālu.

Nekustamā īpašuma Krišjāņa Valdemāra ielā 17a telpas vēsturiski izmantotas dzīvojamo platību izveidei. Uz zemes 1148 kvadrātmetru platībā izvietotā ēka 4733,6 kvadrātmetru platībā ir vietējās nozīmes arhitektūras piemineklis. Nams ir piemērots kā dzīvojamo platību izveidei, tā administratīvo funkciju nodrošināšanai. Izsoles sākuma cena ir 1,595 miljoni eiro.

Nekustamais īpašums Merķeļa ielā 11 atrodas starp Raiņa bulvāri, Marijas, Merķeļa un Krišjāņa Barona ielām. Namu ieskauj dažādi daudzīvokļu nami, Vērmanes dārzs, izglītības iestādes, viesnīcas un dažādi tirdzniecības, pakalpojumu un darījuma objekti. Namam var piekļūt gan ar privāto, gan sabiedrisko transportu, un tas ir piemērots administratīvo un biroja telpu izveidei. Izsoles sākuma cena ir 2,255 miljoni eiro.

Savukārt gandrīz 3000 kvadrātmetru lielais nekustamais īpašums Raiņa bulvārī 7 atrodas prestižā Rīgas centra rajonā, un nama tuvumā atrodas vairākas viesnīcas - "Radisson Blu Rīdzene" un "Grand Poet by Semarah Hotel", kā arī izglītības iestādes. Īpašumu ieskauj ielas ar intensīvu gājēju un transporta plūsmu. Apkaimē atrodas dažādi tirdzniecības un pakalpojumu objekti, kā arī vairākas izglītības, veselības aprūpes, kultūras un sporta objekti. Izsoles sākuma cena 3,024 miljoni eiro.

Atbilstoši kapitālsabiedrības stratēģijai VNĪ ilgtermiņā uztur īpašumus, kas nepieciešami valsts pārvaldei, savukārt īpašumi, kuri publiskajām iestādēm ilgtermiņā nav nepieciešami un valstij rada zaudējumus, likumā noteiktajā kārtībā tiek pārdoti publiskas izsoles ceļā vai tiek izskatīta īpašumu nodošana citiem valdītājiem. Pamatkapitālā esošie īpašumi, kas rada zaudējumus kapitālsabiedrībai un kurus nav iespēja iznomāt komercnomniekiem, tiek virzīti atsavināšanai, tādējādi dodot tiem iespēju iegūt jaunu pielietojumu.

VNĪ dibināts 1996. gadā, tā 100% akcionārs ir Finanšu ministrija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu