Japānas "Sega" par 700 miljoniem eiro iegādāsies "Angry Birds" izstrādātāju

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes

Japānas videospēļu uzņēmums "Sega Sammy Holdings" ("Sega") piekritis darījumam par aptuveni 706 miljoniem eiro iegādāties populārās videospēles "Angry Birds" izstrādātāju - Somijas kompāniju "Rovio Entertainment Oyj"("Rovio"), pirmdien paziņoja abas kompānijas.

"Sega" izteikto piedāvājumu skaidro ar uzņēmuma vēlmi izvērst savu darbību e-spēļu tirgū. 

Pēc "Sega" prognozēm, šis tirgus līdz 2026.gadam varētu pieaugt līdz pat 263,3 miljardiem ASV dolāru, tostarp mobilo spēļu segmenta, kurā darbojas "Rovio", īpatsvars varētu sasniegt 56%.

"Apvienojot "Rovio" un "Sega" stiprās puses, tiek piedāvāta aizraujoša nākotne," norādījis "Rovio" vadītājs Aleksandrs Pelletjē-Normāns.

Darījums attieksies uz visām "Rovio" apgrozībā esošajām akcijām un opcijām, novērtējot akcijas 9,25 eiro apmērā par akciju, kas ir aptuveni par 19% vairāk nekā to noslēdzošā cena biržā pirms paziņojuma publicēšanas.

Jāatgādina, ka vēl šī gada sākumā izskanēja ziņas, ka "Rovio" par aptuveni 800 miljoniem ASV dolāru varētu pirkt Izraēlas programmatūras uzņēmums "Playtika".

"Rovio" pērn nodarbināja vairāk nekā 500 cilvēkus un strādāja ar 31,4 miljonu eiro peļņu.

Kompānijas "Sony Entertainment" 2016.gadā izlaistā filma "Angry Birds" ("Dusmīgie putni") guva milzīgus panākumus, pasaulē nopelnot 350 miljonus dolāru.

Tāpat "Rovio" pieder arī "Angry Birds" izklaides parki vairākās valstīs, tostarp Somijā, Ķīnā un Spānijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu