"Depozīta iepakojuma operators" izveidojis depozīta sistēmas taromātu reitingu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

SIA "Depozīta iepakojuma operators" (DIO) izveidojis depozīta sistēmas taromātu interaktīvo karti, kurā iedzīvotāji varēs redzēt ne tikai taromātu atrašanās vietas, bet arī taromātu reitingu, informēja DIO pārstāvji.

Lai aprēķinātu taromāta reitingu, DIO izmantos informāciju par ātrumu, kādā veikala darbinieki reaģē uz nepieciešamību veikt taromāta iztukšošanu un apkopi, kā arī taromāta sensoru tīrīšanas biežumu.

Reitings tiks aprēķināts visiem automatizētajiem depozīta punktiem, kuros ir uzstādīts viens vai vairāki taromāti un kuri darbojas vismaz vienu mēnesi.

Reitings tiks noteikts desmit punktu skalā un atjaunots reizi mēnesī.

Interaktīvā karte un taromātu reitingi pieejami tīmekļvietnē "depozitapunkts.lv".

Jau vēstīts, ka 2022. gada 1.februārī Latvijā darbību sāka depozīta sistēma dzērienu iepakojumiem. Valsts vides dienests konkursā dzērienu iepakojumu depozīta sistēmu uz septiņiem gadiem nolēma uzticēt DIO.

Līdz šā gada 1. janvārim depozīta sistēmā varēja nodot stikla, PET un metāla bezalkoholisko, visu veidu alus un citu alkoholisko (zem 6%) dzērienu iepakojumus. Savukārt kopš 2023. gada depozīta sistēmā var nodot arī sīrupa un alkoholisko kokteiļu, kas veidoti uz spirta bāzes (ar alkohola saturu līdz 15%), stikla, plastmasas (PET) un skārdeņu iepakojumus, kā arī visu veidu alkoholiskos dzērienus PET pudelēs vai skārdenēs, kas ir marķēti ar Latvijas depozīta zīmi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu