Nākamnedēļ notiks Ukrainas - Baltijas ekonomikas forums

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Konferences "Novatore Impact Summit" ietvaros trešdien, 26.aprīlī, Rīgā notiks Ukrainas-Baltijas ekonomikas forums, lai pārrunātu Ukrainas pieredzi uzņēmējdarbības īstenošanai kara apstākļos, diskutētu par šī brīža izaicinājumiem un biznesa iespējām, informē konferences organizatori.

Pēc Kijivas Ekonomikas universitātes datiem, gada laikā Ukrainas infrastruktūrai radītie zaudējumi sasnieguši 143 miljardus ASV dolāru, tādēļ Ukrainas ekonomikas atjaunošanu nevar atlikt pēc kara beigām, tā ir jāstiprina jau šobrīd, un liela nozīme ir ārvalstu uzņēmēju atbalstam, norāda pasākuma rīkotāji.

Forums notiks no plkst.15.30 līdz 17.30 Rīgas Ekonomikas augstskolas telpās Strēlnieku ielā 4A, Rīgā. Dalība pasākumā ir par brīvu, taču ir nepieciešama iepriekšēja reģistrācija. Pasākums norisināsies angļu valodā.

Pasākumā piedalīsies uzņēmēji un investori, kā arī politikas veidotāji no Latvijas un Ukrainas, lai dalītos ar pieredzi, veidotu izpratni par biznesa vidi, stiprinātu biznesa kontaktus spēcīgam Ukrainas atbalstam. Forumā ievadvārdus teiks organizācijas "Novatore" līdzdibinātāja Baiba Rubesa.

Par biznesa ārkārtējo noturību kara laikā un gūtajām atziņām, kā arī biznesa iespējām Ukrainas rekonstrukcijas atbalstam uzstāsies Ukrainas korporatīvās sociālās atbildības padomes "CSR Ukraine" priekšsēdētāja Marina Saprikina.

Uzrunai sekos diskusija par ekonomisko atbalstu Ukrainai, tās atjaunošanu un biznesa sadarbību, kuru vadīs "Amerikas balss" Austrumeiropas vadītāja Miroslava Gongadze. Diskusijā piedalīsies "CSR Ukraine" vadītāja Saprikina, uzņēmuma "Amrop" vadošais partneris Latvijā, Igaunijā un Ukrainā Viesturs Lieģis, Ukrainas atjaunošanas aģentūras vadītāja padomniece Svitlana Kolomijeca, kā arī Latvijas uzņēmēji, kuri pārstāv pakalpojumu un ražošanas sektorus.

Foruma noslēguma secinājumus apkopos Rīgas Ekonomikas augstskolas viceprezidente Kata Fredheima.

Forumu rīko organizācija "Novatore" sadarbībā ar Rīgas Ekonomikas augstskolu ("SSE Riga").

Pasākums notiek konferences "Novatore Impact Summit" ietvaros, kas notiks 27.aprīlī Rīgā. Tajā diskutēs par sieviešu ekonomisko spēcināšanu - noturību krīzes apstākļos, finansiālo neatkarību un inovācijām. Starptautiskā samita ietvaros notiks arī meistarklases sieviešu līderības un prasmju attīstīšanai.

Konferenci rīko organizācija "Novatore", ko 2020.gada izveidoja uzņēmējas Rubesa un Dagnija Lejiņa, ar mērķi atbalstīt sievietes vadošos amatos, sniedzot zināšanas, nodrošinot tīklošanās iespējas un veicinot pieredzes apmaiņu.

"Novatore Impact Summit" notiks pasākumu telpā "Fantadroms" Gustava Zemgala gatvē 74a, Rīgā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu